Wednesday, December 25, 2024

"رهایی از درد بواسیر در دوران بارداری: توصیه‌های متخصصان"

 بواسیر در بارداری معمولاً در مرحله آخر بارداری تا بعد از زایمان ایجاد می شود. نادیده گرفتن این احساس سوزش بعد از هر بار اجابت مزاج دشوار است، اما هموروئید در بارداری شایع است و بخشی رایج از فرزندآوری است. در حالی که افراد غیر باردار هموروئید را تجربه می کنند، به دلیل تغییرات بدنی زنان در دوره بارداری این عارضه شایع تر است.

شایع ترین زمان ایجاد بواسیر در دوران بارداری در سه ماهه سوم بارداری و در حین زایمان و بلافاصله پس از آن است. اگر در حین زایمان طبیعی دچار زور زدن طولانی مدت شوید، ممکن است بعد از زایمان به هموروئید مبتلا شوید.

بواسیر چیست؟

بواسیر زمانی ایجاد می شود که رگ های خونی در ناحیه رکتوم به دلیل فشار روی لگن متورم شوند. این فشار از رحم در حال رشد یک فرد باردار ناشی می شود. دکتر Folch-Hayek، OBGYN در مراکز بهداشت خانواده سن دیگو (FHCSD) می گوید: “هموروئید مانند رگ های واریسی در پاها هستند.” آنها دائمی نیستند و پس از زایمان از بین می روند، زیرا گرفتگی کاهش می یابد.”

معمولاً با روش های خانگی می توان درد بواسیر در بارداری را کاهش داد اما اگر بعد از زایمان هم خود به خود درمان نشد باید برای روش های پزشکی اصولی تر مثل عمل بواسیر و جراحی هموروئید یا درمان با لیزر به پزشک مراجعه کنید.

دو نوع هموروئید وجود دارد: داخلی و خارجی.

هموروئید داخلی و هموروئید خارجی (ترومبوز شده)

هموروئید داخلی در داخل ناحیه رکتوم رشد می کند در حالی که هموروئید خارجی در بیرون و اطراف دهانه راست روده ایجاد می شود. در حالی که بواسیر داخلی ممکن است احساس نشود، هموروئید خارجی که به عنوان هموروئید ترومبوز نیز شناخته می شود، دردناک تر و ناراحت کننده تر است. از جمله علائم آن عبارتند از:

  • حرکات روده دردناک
  • خونریزی یا لخته شدن خون
  • احساس سوزش
  • خارش
  • تورم

به گفته دکتر فولچ هایک Dr. Folch-Hayek :

“A thrombosed hemorrhoid is not dangerous to the baby, but it can be uncomfortable during pregnancy.”

“بواسیر ترومبوز شده برای کودک خطرناک نیست، اما می تواند در دوران بارداری ناراحت کننده باشد.”

علت هموروئید در بارداری چیست؟

تا 50 درصد از زنان باردار به هموروئید مبتلا می شوند. به دلیل بزرگ شدن رحم و افزایش وزن جنین هموروئید در سه ماهه دوم و سوم بارداری شایع تر است.

  • افزایش حجم خون، منجر به بزرگتر شدن وریدها می شود
  • فشار روی وریدهای نزدیک مقعد از طرف جنین و رحم در حال رشد شما
  • تغییر هورمون ها
  • یبوست

یبوست

غذایی که می خورید می تواند باعث یبوست شود اما با این وجود بواسیر بارداری ممکن است حتی زمانی که رژیم غذایی خود را رعایت میکنید نیز ایجاد شود. به این دلیل که در دوران بارداری، سطح هورمون پروژسترون افزایش می‌یابد و باعث شل شدن عضلات روده می‌شود. در نتیجه متابولیسم کندتر است و متابولیسم کند می تواند منجر به یبوست شود.

به نقل از سایت www.healthline.com

You may be more susceptible to constipation during pregnancy than at other times of life. One 2014 studyTrusted Source found that among 280 pregnant women, 45.7 percent experienced constipation.

This constipation may be due to:

sitting for long periods of time

changing hormones

taking iron or other supplements

ممکن است در دوران بارداری بیشتر از سایر دوران زندگی مستعد ابتلا به یبوست باشید. یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که از بین 280 زن باردار، 45.7 درصد یبوست را تجربه کردند.

این یبوست ممکن است به دلایل زیر باشد:

  • نشستن برای مدت طولانی
  • تغییر هورمون ها
  • مصرف آهن یا مکمل های دیگر

نشستن طولانی در توالت

برخی فعالیت‌ها، مانند نشستن طولانی مدت در توالت، می‌توانند باعث ایجاد هموروئید شوند. ممکن است در حین استفاده از توالت تمایل به انجام بازی های موبایلی یا مطالعه داشته باشید و زمان می تواند بگذرد. این فعالیت ساده می تواند منجر به احتقان شود و احتمال هموروئید را افزایش دهد. به همین دلیل، بهتر است زمانی را که در داخل سرویس بهداشتی می گذرانید محدود کنید.

رژیم غذایی

یکی از شایع ترین دلایل ابتلا به هموروئید در دوران بارداری، عادات غذایی نامناسب است. عدم استفاده از فیبر کافی و خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات ممکن است منجر به ایجاد هموروئید شود، درست مانند افراد غیر باردار. شیر و لبنیات حاوی مقادیر زیادی کلسیم هستند که یکی از دلایل یبوست است. برای جلوگیری از این واکنش زنجیره ای، درست غذا بخورید و فعالیت های بدنی منظم، حتی حرکات جزئی (مانند پیاده روی سبک) را انجام دهید.

آیا هموروئید بعد از بارداری از بین می رود؟

بواسیر ممکن است پس از بارداری و زایمان بدون هیچ درمانی به طور کامل ناپدید شود زیرا سطح هورمون، حجم خون و فشار داخل شکمی شما پس از زایمان کاهش می یابد.

چگونه بدون جراحی، بواسیر در بارداری را درمان کنیم؟

تاکنون دو علت اصلی برای هموروئید بارداری وجود دارد: افزایش وزن و یبوست. بواسیر بارداری به محض از بین رفتن علت شروع به بهبود می‌کند. اما راه‌هایی برای خلاص شدن از درد بواسیر در دوران بارداری وجود دارد و چندین کار وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر یا تسکین درد انجام دهید:

درمان های خانگی برای هموروئید

بارداری

برای تسکین و پیشگیری از بواسیر بارداری اقدامات زیادی می توانید در خانه انجام دهید:

  1. برای تسکین درد یا ناراحتی جزئی از روغن آلوئه ورا یا نارگیل خالص استفاده کنید.
  2. برای کاهش خارش و درد، فندق جادوگر را به بواسیر خود بمالید.
  3. جوش شیرین مرطوب یا خشک را به بواسیر خود بمالید تا خارش را کاهش دهید
  4. چند بار در روز به مدت 10 دقیقه داخل آب گرم تمیز بنشینید.
  5. موقع استفاده از حمام سیتز می توانید نمک اپسوم را به آب اضافه کنید.
  6. چند بار در روز یک کیسه یخ را برای چند دقیقه روی ناحیه نگه دارید.
  7. سعی کنید برای جلوگیری از فشار اضافی روی مقعد خود، زیاد ننشینید و تحرک داشته باشید.
  8. برای نرم نگه داشتن مدفوع، مقدار زیادی آب بنوشید و غذاهای پر فیبر بخورید.
  9. هنگام اجابت مزاج از زور زدن خودداری کنید.
  10. تمرینات کگل را برای تقویت عضلات کف لگن انجام دهید.

رژیم غذایی و ورزش

از آنجایی که یبوست عامل اولیه ایجاد بواسیر است، برای کمک به هضم مطمئن شوید که فیبر و آب کافی مصرف می کنید.ورزش کردن نیز به گردش مایعات و خون کمک می کند و همچنین سوخت و ساز بدن را کمی تسریع می کند.

داروها

بارداری

برای کاهش درد و خارش بواسیر در بارداری می توان با مشورت پزشک از پماد آنتی هموروئید استفاده کرد. اگرچه این پماد برای افراد باردار کاملاً بی خطر است، اما برای آگاهی از نحوه مصرف باید با پزشکتان مشورت کنید.

درمان دارویی برای هموروئید بارداری

در دوران بارداری، همیشه قبل از مصرف هر گونه دارویی، از جمله داروهایی که روی پوست استفاده می کنید (موضعی)، با پزشک خود مشورت کنید.

درمان های موضعی بدون نسخه یا نسخه ای ممکن است به کاهش درد هموروئید کمک کند. این داروها اغلب شامل ترکیبات ضد درد یا ضد التهابی هستند.

کرم ها یا پمادهای حاوی هیدروکورتیزون-پراموکسین می توانند به ویژه برای کاهش درد، التهاب و خارش ناشی از هموروئید موثر باشند. اما این مواد ممکن است برای بارداری بی خطر نباشند. حتما آنها را با پزشک در میان بگذارید.

همچنین ممکن است پزشک بتواند یک ملین بی خطر یا شیاف را برای رفع یبوست بارداری توصیه کند.

چگونه می توان از هموروئید در دوران بارداری پیشگیری کرد؟

با رعایت نکات زیر سعی کنید از ایجاد بواسیر در دوران بارداری پیشگیری کنید یا درد آن را کاهش دهید:

  • یک رژیم غذایی پر از غذاهای غنی از فیبر، سبزیجات و میوه ها داشته باشید.
  • مقدار زیادی آب بنوشید تا مدفوع نرم بماند و حرکات روده شما منظم بماند.
  • هنگام استفاده از توالت از زور زدن خودداری کنید.
  • از نشستن طولانی مدت روی توالت پرهیز کنید.
  • به محض اینکه احساس نیاز به اجابت مزاج داشتید دفع کنید و آن را نگه ندارید.
  • ورزش و تحرک داشته باشید و از نشستن های طولانی خودداری کنید.
  • با پزشک خود در مورد افزودن مکملی به رژیم غذایی خود صحبت کنید که به جلوگیری از یبوست کمک می کند.

آیا ابتلا به بواسیر در بارداری طبیعی است؟

بله. اگر باردار هستید و هموروئید دارید، تنها نیستید. بواسیر در دوران بارداری شایع است، به خصوص در سه ماهه سوم بارداری و تا یک ماه پس از زایمان. حدود 30 تا 40 درصد از افرادی که باردار هستند به هموروئید مبتلا می شوند.

آیا بواسیر در بارداری خطرناک است و باعث آسیب به جنین می شود؟

بواسیر در بارداری برای مادر و جنین بی خطر بوده و در بیشتر موارد بعد از زایمان برطرف می شود.

با این حال، اگر باردار هستید و متوجه وجود خون در مدفوع خود می‌شوید، همیشه باید با پزشک خود تماس بگیرید. آنها می توانند مطمئناً به شما اطلاع دهند که علت خونریزی شما یک هموروئید یا شقاق مقعدی است؟ شقاق و بواسیر هر دو در دوران بارداری رایج هستند. آنها علائم مشابهی نیز دارند. بواسیر و شقاق مقعدی می توانند هر دو احساس خارش یا درد داشته باشند. و هر دو می توانند باعث خونریزی شوند که بعد از پاک کردن در مدفوع یا روی دستمال توالت ظاهر می شود.

منبع:

https://bestkid.ir/%d8%aa%d8%b1%d8%a8%db%8c%d8%aa-%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5%db%8c-%d9%86%d9%88%d8%b2%d8%a7%d8%af%d8%a7%d9%86/%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%aa-%d9%85%d8%a7%d8%af%d8%b1/%d8%a2%db%8c%d8%a7-%d8%a8%d9%88%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%ae%d8%b7%d8%b1%d9%86%d8%a7%da%a9-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%9f-10-%d8%b1%d8%a7%d9%87.html

No comments:

Post a Comment