Saturday, November 30, 2024

خروج مدفوع از واژن: علل، علائم و درمان

 


محتویات روده ممکن است از طریق فیستول نشت کند و به مدفوع اجازه عبور از واژن را بدهد. خروج مدفوع از واژن می تواند نشانه فیستول واژن یا رکتوسل باشد. فیستول یک اتصال غیر طبیعی بین دو قسمت بدن مانند یک اندام یا رگ خونی است. ممکن است در مقعد یا واژن ایجاد شود.  به گزارش اوما

فیستول انواع مختلفی دارد و در جاهای مختلفی از بدن می تواند ایجاد شود. از شایع ترین انواع آن فیستول مقعدی می باشد که باعث اتصال مقعد به اندام دیگر می شود. درمان فیستول مقعدی بدون جراحی تقریباً غیر ممکن است و روش های درمان خانگی و گیاهی تنها برای کاهش علائم و تسکین موقت هستند. کانال فیستول باید حتما با جراحی تخلیه و بسته شود.

فیستول رکتوواژینال چیست؟

فیستول رکتوواژینال یک سوراخ تونل مانند است که بین واژن و راست روده ایجاد می شود. علائم آن شامل نشت مدفوع، ترشحات غیر طبیعی و بدبوی واژن و آسیب بافتی است. شایع ترین علامت فیستول رکتوواژینال خروج گاز یا مدفوع از واژن است. 

واژن لوله ای است که رحم را به فرج (اندام تناسلی خارج از بدن) متصل می کند. رکتوم بخشی از دستگاه گوارش است که روده بزرگ (کولون) را به مقعد متصل می کند. مدفوع و گاز را نگه می دارد تا زمانی که بدن آنها را آزاد کند.

در فیستول رکتوواژینال، آسیب به بافت واژن باعث مرگ بافت و ایجاد سوراخ (فیستول) می شود. این دهانه به مدفوع و گاز اجازه ورود به واژن شما را می دهد. فیستول رکتوواژینال نوعی فیستول واژن است. 

علل فیستول رکتوواژینال

زایمان طولانی مدت، پارگی واژن در حین زایمان یا اپیزیوتومی

جراحی شکم یا لگن، از جمله سزارین و هیسترکتومی.

سرطان در ناحیه لگن، مانند سرطان دهانه رحم یا سرطان روده بزرگ (کولون).

بیماری های التهابی روده (IBD) مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو.

عفونت های روده بزرگ مانند دیورتیکولیت.

پرتودرمانی ناحیه لگن: وجود تومور سرطانی در راست روده، دهانه رحم، واژن، رحم یا کانال مقعدی میتواند منجر به فیستول رکتوواژینال شود. 

به نقل از www.mayoclinic.org 

A fistula caused by radiation can form at any time following radiation treatment, but most commonly forms within the first two years

پرتودرمانی برای سرطان های این نواحی می تواند شما را در معرض خطر قرار دهد. فیستول ناشی از پرتودرمانی می تواند در هر زمانی پس از پرتودرمانی ایجاد شود، اما بیشتر در دو سال اول ایجاد می شود.

علائم فیستول رکتوواژینال 

علائم فیستول رکتوواژینال عبارتند از:

  • درد شکم
  • ترشحات بدبو از واژن
  • گاز، چرک یا مدفوع که از واژن نشت می کند (بی اختیاری مدفوع)
  • حالت تهوع و استفراغ یا اسهال
  • مقاربت دردناک (دیسپارونی)
  • عفونت های مکرر دستگاه ادراری (UTIs) یا واژینیت (عفونت های واژن)
  • خونریزی مقعدی یا خونریزی واژینال
  • تحریک پوست در واژن، فرج (ورودی واژن) یا پرینه (ناحیه بین واژن و مقعد)
  • کاهش بی دلیل وزن

فیستول رکتوواژینال به ندرت باعث درد یا ناراحتی می شود و شما نمی توانید باز شدن آن را با انگشتان خود احساس کنید. اما ممکن است متوجه مشکلات دیگری مانند نشت گاز یا مدفوع، افزایش عفونت و رابطه جنسی دردناک شوید.

فیستول رکتوواژینال چقدر شایع است؟

سالانه حدود 100000 نفر در سراسر جهان به فیستول واژن مبتلا می شوند. احتمال ابتلا به فیستول رکتوواژینال در کشورهایی با منابع پزشکی محدود بیشتر است.

فیستول زایمان ممکن است پس از زایمان های طولانی مدت واژینال که چند روز طول می کشد ایجاد شوند. فشاری که کودک شما به دیواره واژن فشار می آورد می تواند جریان خون را کاهش دهد و باعث مرگ بافت شود.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می زند که 2 میلیون زن در آسیا و جنوب صحرای آفریقا، دارای نوعی فیستول واژینال درمان نشده هستند.

فیستول رکتوواژینال چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک یک معاینه فیزیکی و معاینه لگن انجام می دهد و در مورد علائم از شما می پرسد.

تست های تشخیصی فیستول رکتوواژینال عبارتند از:

آزمایش خون و آزمایش ادرار برای بررسی عفونت

آزمایش رنگ با استفاده از رنگ در رکتوم برای بررسی علائم نشت بین واژن و راست روده

فیستولوگرافی رادیوگرافی برای تعیین تعداد و اندازه فیستول ها

ام آر آی یا سی تی اسکن لگن برای عکس برداری از واژن و راست روده

سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر برای مشاهده رکتوم و قسمت پایین روده بزرگ (کولون)

کولونوسکوپی برای بررسی داخل راست روده و تمام روده بزرگ 

عوارض فیستول رکتوواژینال

عوارض فیستول رکتوواژینال ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بی اختیاری مدفوع
  • ترشحات بدبو از واژن
  • مشکلات تمیز نگه داشتن پرینه
  • عفونت های مکرر واژن یا مجاری ادراری.
  • تحریک یا التهاب واژن، پرینه یا پوست اطراف مقعد
  • عود فیستول
  • عوارض مربوط به تاثیر این عارضه روی عزت نفس و اعتماد بنفس شخص

در میان افراد مبتلا به بیماری کرون که دچار فیستول می شوند، احتمال بروز عوارض زیادتر است. 

درمان فیستول رکتوواژینال چیست؟

برخی از فیستول های کوچک رکتوواژینال در طول زمان خود به خود بهبود می یابند. ممکن است برای عفونت ها به آنتی بیوتیک نیاز باشد.

اکثر افراد مبتلا به فیستول رکتوواژینال برای بستن دهانه فیستول نیاز به جراحی دارند. پزشک ممکن است از بافت نواحی دیگر بدن شما برای ترمیم فیستول رکتوواژینال استفاده کند. از هر 10 نفر 9 نفر پس از جراحی به طور کامل بهبود می یابند.

اگر سوراخ بزرگ باشد، ممکن است به کولوستومی موقت نیاز باشد. این روش مدفوع را از روده بزرگ و راست روده دور می کند تا زمانی که فیستول بهبود یابد. مدفوع از طریق یک سوراخ در شکم به نام استوما از بدن خارج می شود و در کیسه ای جمع می شود که مرتباً آن را عوض می کنید. بعداً برای اتصال مجدد روده و بستن استوما به جراحی دیگری نیاز خواهید داشت.

برخی از درمان های خانگی برای خروج مدفوع از واژن عبارتند از:

  • شستشو با آب گرم بعد از حمام
  • استفاده از دستمال مرطوب بدون عطر و بدون الکل یا توپ های پنبه ای از قبل مرطوب شده به جای دستمال توالت خشک
  • پوشیدن لباس گشاد و لباس زیر نخی
  • خوردن غذاهای پر فیبر و نوشیدن مایعات زیاد برای جلوگیری از یبوست

برای درمان فیستول رکتوواژینال به چه دکتری مراجعه کنیم؟

  • جراح زنان و زایمان
  • جراح کولورکتال (متخصص دستگاه گوارش)

منبع:

https://ooma.org/%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC-%D9%85%D8%AF%D9%81%D9%88%D8%B9-%D8%A7%D8%B2-%D9%88%D8%A7%DA%98%D9%86%D8%8C-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86/

Friday, November 22, 2024

"آیا خون در مدفوع بچه خطرناک است؟ پاسخ به سوالات مادران جوان"

 وجود خون در مدفوع نوزاد موضوعی است که موجب نگرانی های زیادی برای والدین می شود. ممکن است شقاق های کوچک مقعد و سایر شرایط جزئی باعث مشاهده خون و یا ایجاد رگه های خونی در مدفوع  بسیاری از نوزادان در دوران شیرخوارگی شود. همچنین علت خون در مدفوع کودکان ممکن است مسائل جدی تر، مانند خونریزی در روده ها باشد.

beautysalam

وجود خون در مدفوع نوزاد چه موقع خطرناک است و باید به پزشک مراجعه کرد؟

بهتر است هر زمانی که خون در مدفوع نوزاد خود مشاهده کردید، با پزشک مشورت کنید. اما اگر نوزاد:


اسهال خونی دارد

دارای مدفوع خونی همراه تب یا سایر علائم بیماری است

نارس بود

مدفوع خونی و معده متورم دارد

نمی خواهد غذا بخورد

بیحال یا بسیار بیمار به نظر می رسد

باید فوراً به متخصص اطفال مراجعه نمایید.


رنگ مدفوع نوزاد نشانه چیست؟

علت خون در مدفوع نوزاد

اگر مدفوع نوزاد قرمز یا تیره به نظر می رسد، همیشه به این معنی نیست که نوزاد در حال دفع خون است.


رژیم غذایی یا دارو


برخی از غذاها مانند گوجه فرنگی، چغندر یا رنگ های خوراکی ممکن است باعث ایجاد رگه ها یا تکه های قرمز در مدفوع کودک شوند. بنابراین، باید به غذاهای اخیری که کودک خورده است توجه زیادی داشته باشید.


برخی از داروها نیز ممکن است باعث مدفوع تیره یا قرمز شوند. باید در نظر بگیرید که آیا نوزاد داروهایی مصرف کرده است که می تواند بر مدفوع او تأثیر بگذارد یا خیر؟


پزشک همچنین می تواند به تعیین اینکه آیا غذا یا دارو دلیل تغییر رنگ مدفوع است کمک کند.


اگر مدفوع به دلیل وجود خون، با رگه هایی به رنگ قرمز یا تیره به نظر برسد، دلایل مختلفی وجود دارد. شایع ترین علل عبارتند از:


یبوست

برخی از نوزادان مدفوع بسیار سخت یا حجیم دارند یا دوره های طولانی را بدون اجابت مزاج می گذرانند. نوزادان مبتلا به یبوست برای دفع مدفوع فشار و زور میزنند.


این مورد می تواند باعث ایجاد مدفوع با رگه ها یا لکه های خون شود، زیرا مدفوع خروجی از بدن باعث پارگی های ریز در مقعد می شود که همان شقاق مقعدی می باشد.


در بیشتر موارد شقاق های مقعدی خود به خود بهبود می یابند. با این حال، از آنجا که باعث ایجاد زخم باز در ناحیه ای می شوند که در معرض باکتری های زیادی قرار دارد، در موارد نادری می تواند آلوده شود.


پزشک ممکن است پماد یا کرم را برای کاهش درد توصیه کند. همچنین ممکن است نوزاد برای کاهش خطر یبوست نیاز به تغییر رژیم غذایی داشته باشد.


خون در شیر مادر

گاهی اوقات شیر ​​مادر به دلیل شقاق سینه یا ترک خوردن نوک سینه ها، حاوی خون است. در این صورت کودک ممکن است مقداری خون را در حین شیر خوردن ببلعد. در نتیجه باعث ایجاد رگه‌های خون در مدفوع کودک می شود یا رنگ کل مدفوع، قرمز به نظر می رسد.

به نقل از سایت medicalnewstoday.com : 


It is not dangerous for a baby to swallow blood during breastfeeding. However, if the person breastfeeding has HIV or AIDS, they should speak with a doctor about the risks associated with breastfeeding and blood in breast milk


بلعیدن خون در دوران شیردهی برای نوزاد خطرناک نیست. با این حال، اگر فردی که شیر می دهد مبتلا به HIV یا ایدز باشد، باید با پزشک در مورد خطرات مربوط به شیردهی و خون در شیر مادر صحبت کند.


اگر خون در شیر مادر وجود داشته باشد، باید هر گونه آسیب به نوک سینه را درمان کند، زیرا آسیب مزمن نوک سینه می تواند شیردهی را مختل کرده و باعث عفونت شود.


آلرژی و حساسیت های غذایی

نوزادانی که حساسیت غذایی یا آلرژی دارند (اغلب به شیر گاو) ممکن است رگه ها یا لکه های خونی در مدفوع خود داشته باشند.


اگر مکرراً متوجه مدفوع خونی شدید، باید با پزشک مشورت کنید.


نوزادان مبتلا به آلرژی یا حساسیت ممکن است به شیر مادر یا شیر خشک واکنش نشان دهند. پزشک آزمایش های مختلفی را برای شناسایی آلرژی پیشنهاد می کند. همچنین توصیه می شود نوع شیرخشک نوزاد را تغییر دهید.


اسهال

اسهال خونی ممکن است نشانه عفونت باکتریایی مانند سالمونلا باشد. این مورد اغلب به خودی خود برطرف می شود، اما می تواند باعث کم آبی خطرناک در نوزادان شود. سایر علائم خطرناک همراه با اسهال عبارتند از تب، بی حالی و بی اشتهایی.


حتی اگر نوزاد فقط اسهال باشد و علائم دیگری از خود نشان ندهد، برای پیشگیری از کم آبی بدن کودک حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.


خونریزی دستگاه گوارش فوقانی

مدفوع سیاه یا وجود خون تیره در مدفوع ممکن است نشان دهنده این باشد که قسمت فوقانی دستگاه گوارش نوزاد مانند معده، مری، گلو یا حتی بینی او خونریزی دارد.


گاهی اوقات، این اتفاق پس از یک آسیب تروماتیک مانند خفگی رخ می دهد. در موارد دیگر، خونریزی دستگاه گوارش فوقانی به دلیل عفونت یا بیماری شدید رخ می دهد.


خونریزی دستگاه گوارش فوقانی یک مورد اورژانسی است و نوزاد باید فورا تحت مراقبت قرار گیرد.


درمان خون در مدفوع نوزاد

خون در مدفوع نوزاد اگر در اثر یبوست خفیف و شقاق مقعدی باشد اغلب خود به خود از بین می رود. با این حال، از آنجایی که نوزاد در برابر برخی عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر است، پزشک احتمالاً به دنبال تشخیص علت و درمان آن خواهد بود.


درمان مناسب وجود خون در مدفوع نوزاد به علت آن بستگی دارد. اما معمولاً شامل موارد زیر می باشد:


درمان درد شقاق مقعد

اگر خون در مدفوع نوزاد در اثر شقاق باشد، پزشک ممکن است حمام سیتز یا پماد های موضعی را توصیه کند.


جراحی

اگر انسداد در روده باعث خونریزی و دیده شدن خون در مدفوع نوزاد شده باشد، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.


آنتی بیوتیک ها

 پزشک ممکن است برای برخی عفونت ها یا به ندرت برای درمان شقاق عفونی آنتی بیوتیک تجویز کند.


مایعات

پزشک ممکن است مایعات داخل وریدی یا نوشیدنی های الکترولیتی را برای نوزادی که اسهال باعث کم آبی بدن او شده است، توصیه کند.


تغییرات رژیم غذایی

 خوردن فیبر بیشتر به کنترل یبوست در نوزادان بزرگتر کمک میکند. نوزادان کوچکتر ممکن است نیاز به تعویض شیر خشک یا نوشیدن بیشتر شیر مادر داشته باشند. گاهی اوقات، مادر شیرده مجبور است رژیم غذایی خود را تغییر دهد.


نتیجه گیری

وجود خون در مدفوع نوزاد ممکن است نشان دهنده یک مشکل موقتی مانند یبوست باشد. با این حال، همچنین می تواند نشانه یک بیماری جدی، مانند آسیب به پوشش روده ای باشد.


تشخیص علت در خانه برای والدین کودک دشوار است، بنابراین تشخیص حرفه ای توسط پزشک متخصص گوارش اطفال باید انجام شود.


اکثر مسائلی که باعث مدفوع خونی در نوزاد می شود قابل درمان هستند. حتی زمانی که یک مشکل اساسی جدی وجود دارد، مراقبت های پزشکی فوری احتمال یک نتیجه خوب را افزایش می دهد و همچنین ممکن است جان نوزاد را نجات دهد.

منبع:

https://beautysalam.com/?p=9208

Monday, November 18, 2024

بواسیر را جدی بگیرید: علائم هشداردهنده و راه‌های درمان

 به گزارش سایت دیارمیرزا

بواسیر یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است که بسیاری از افراد را در سکوت رنج می‌دهد اما هموروئید قابل پیشگیری و درمان است.

بواسیر چیست

بواسیر یا هموروئید سیاهرگ های متورم مقعد و پایین رکتوم هستند. بواسیر داخلی معمولاً بدون درد است و ممکن است خونریزی کند اما هموروئید خارجی علائم شدیدتر و درد بیشتری دارد.

سایت mayoclinic.org در تعریف ساده ای از بواسیر می گوید که :

Hemorrhoids are similar to varicose veins

بواسیر شبیه رگهای واریسی است.

هموروئید هم در مردان و هم در زنان شایع است و بسیاری از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند اما به دلیل خجالت و حساس بودن ناحیه ایجاد این عارضه بسیاری از بیان آن شرم می کنند و یا به دنبال درمان نمی روند.

باید بدانید که این بیماری هرچه زودتر و در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن راحت تر است اما اگر آن را نادیده بگیرید و به علائم توجه نکنید ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کند.

چندین گزینه برای درمان هموروئید وجود دارد. بسیاری از افراد با روش های درمان خانگی و تغییر شیوه زندگی بهبود می یابند.

در صورتی که مدت زیادی از ابتلا به هموروئید گذشته باشد دیگر با روش های خانگی، پماد، قرص و دارو درمان نخواهد شد و باید به دنبال روش های درمان پزشکی مثل عمل بواسیر و جراحی برای برداشتن هموروئید باشید.

علائم هشداردهنده بواسیر چیست؟


علائم بواسیر با توجه به نوع آن (داخلی، خارجی، ترومبوزه) می تواند متفاوت باشد. مهمترین علامت و نشانه بواسیر که باید جدی گرفته شود خونریزی مقعدی که ممکن است بدون درد باشد و بیرون زدن توده هایی از مقعد است.

 علائم بواسیر داخلی:

هموروئید داخلی در داخل راست روده قرار دارد. معمولاً دیده و احساس نمی شود. به ندرت باعث ناراحتی می شود. اما زور زدن در هنگام دفع مدفوع می تواند باعث علائم زیر شود:

خونریزی بدون درد در هنگام اجابت مزاج: ممکن است متوجه مقدار کمی خون قرمز روشن روی دستمال توالت یا مدفوع شوید.

بواسیر داخلی اگر از دهانه مقعد عبور کند که به آن هموروئید بیرون زده می گویند، می تواند منجر به درد و تحریک شود.

علائم هموروئید خارجی:

بواسیر خارجی زیر پوست اطراف مقعد هستند. علائم آن:

خارش و سوزش در ناحیه مقعد

درد و ناراحتی

تورم در اطراف مقعد

خونریزی

علائم هموروئید ترومبوز

اگر خون داخل توده هموروئید خارجی جمع شود لخته ای به نام ترومبوز تشکیل میدهد. هموروئید ترومبوزه می تواند منجر به علائم زیر شود:

درد شدید

تورم

التهاب

بیرون زدن یک توده سفت و تغییر رنگ در نزدیکی مقعد

دلایل ایجاد بواسیر چیست

سیاهرگ های اطراف مقعد تحت فشار کشیده می شوند و ممکن است برآمده یا متورم شوند. بواسیر در اثر افزایش فشار در قسمت تحتانی رکتوم به دلیل موارد زیر ایجاد میشود:

یبوست

زور زدن در هنگام اجابت مزاج

نشستن طولانی مدت به خصوص روی توالت

اسهال مزمن

چاقی

بارداری و زایمان

داشتن رابطه مقعدی

رژیم غذایی کم فیبر

بلند کردن وسایل سنگین

راه های درمان بواسیر چیست

در صورت تشخیص به موقع بواسیر ممکن است با درمان های خانگی و داروهای بدون نسخه بهبود پیدا کند. اما اگر بیش از یک هفته با این روش ها درمان نشد باید برای درمان پزشکی اقدام نمایید. روش های مختلفی برای درمان بواسیر وجود دارد از عمل جراحی گرفته تا درمان سرپایی با لیزر.

درمان خانگی بواسیر

چند درمان خانگی رایج وجود دارد که می تواند به تسکین علائم هموروئید کمک کند:

حمام گرم با نمک اپسوم

کمپرس سرد

فندق جادوگر

آلوئه ورا

روغن هایی مانند روغن درخت چای یا روغن نارگیل

به جای لباس های تنگ و پلی استر از لباس زیر نخی و پنبه ای استفاده کنید

درمان های پزشکی برای بواسیر

روش های درمان پزشکی برای هموروئید سریع‌تر از درمان‌های طبیعی عمل می کنند. درمان پزشکی بواسیر به درمان با داروهای بدون نسخه (OTC) و مواردی که نیاز به نسخه پزشک دارند تقسیم می شود.

روش های درمان بواسیر بدون نسخه:

پمادهای تسکین دهنده مثل پماد آنتی هموروئید و یا پماد هیدروکورتیزون

 شیاف آنتی هموروئید یا شیاف گلیسیرین

ملین ها و نرم کننده های مدفوع برای کنترل یبوست و اجابت مزاج سریع و بدون درد

با این حال، در برخی موارد، ممکن است به داروهای تجویزی اضافی مانند هیدروکورتیزون با نسخه قوی نیاز باشد.

اگر علائم شدید یا عوارض ناشی از هموروئید درمان نشده دارید، در این مرحله دیگر با روش های خانگی و دارو و پماد درمان نخواهید شد و نیاز به عمل بواسیر و جراحی هموروئید می باشد.

انواع مختلف روش های عمل بواسیر :

رابربند

لیزر هموروئید

اسکلروتراپی

انعقاد مادون قرمز

هموروئیدکتومی

هموروئیدوپکسی

بستن شریان هموروئیدی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

از دست دادن خون مزمن ناشی از هموروئید می تواند باعث کم خونی شود. هموروئید داخلی نیز ممکن است باعث قطع شدن خون شود و در نتیجه هموروئیدهای خفه‌شده ایجاد می‌شوند که می‌تواند باعث درد شدید شود.

علاوه بر این، خونریزی مقعدی به همراه علائم دیگری مانند تغییراتی در عادات روده، تغییر رنگ و قوام مدفوع، درد معده و تب ممکن است نشانه یک مشکل جدی تر مانند سرطان روده بزرگ و سرطان مقعد باشد.

اگر درمان های خانگی بعد از بیش از ۲ هفته موثر نبود به پزشک مراجعه کنید. اگر درمان‌های تجویزی پزشک با پماد و دارو هم جواب نداد، پزشک ممکن است درمان‌هایی مانند بستن نوار لاستیکی یا عمل جراحی را توصیه کند.

اگر برای اولین بار متوجه خونریزی مقعدی شدید یا اگر خونریزی مقعدی افزایش یافت، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

در نهایت برای نتیجه گیری باید بگوییم که بواسیر یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است که بسیاری از افراد را در سکوت رنج می‌دهد اما هموروئید قابل پیشگیری و درمان است. از آنجایی که علت اصلی این بیماری شایع نشیمنگاهی یبوست می باشد، می توان با رژیم غذایی سرشار از فیبر، غلات، سبزیجات و افزایش مصرف مایعات مانع بروز یبوست شد.

در صورت ابتلا به هموروئید تشخیص به موقع و جدی گرفتن هر یک از علائمی که گفته شد در درمان سریع تر بیماری تاثیر دارد. هر چقدر درمان را به تاخیر بیندازید و از مراجعه به پزشک خودداری کنید، پروسه بهبودی طولانی و پیچیده تر خواهد شد. به محض مشاهده کوچکترین علامت مشکوکی به پزشک متخصص بواسیر یا جراح عمومی مراجعه کنید.

منبع:

https://diyarmirza.ir/1403/08/%d8%a8%d9%88%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%b1-%d8%b1%d8%a7-%d8%ac%d8%af%db%8c-%d8%a8%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c%d8%af-%d8%b9%d9%84%d8%a7%d8%a6%d9%85-%d9%87%d8%b4%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%af%d9%87%d9%86%d8%af%d9%87/

Sunday, November 17, 2024

چه چیزهایی بواسیر را بدتر می‌کند؟ آشنایی با دشمنان بواسیر

 هموروئید یا بواسیر بیماری شایع نشیمنگاهی در عصر حاضر است که به دلایلی مثل افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده، سبک زندگی کم تحرک، نشستن طولانی مدت در توالت و … روز به روز به تعداد مبتلایان آن افزوده می شود.




به گزارش سایت 

https://asresalamat.ir/%d9%be%db%8c%d8%b4%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%b9%d9%88%d8%af-%d8%a8%d9%88%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%b1-%d8%a8%d8%a7-5-%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d8%ae%d8%a7%d9%86%da%af%db%8c-%d9%85%d9%88%d8%ab/


Hemorrhoids accounted for more than 3.5 million U.S. outpatient visits in 2010, and they were the third leading cause of hospital admissions related to gastrointestinal disease


بواسیر بیش از 3.5 میلیون ویزیت سرپایی در ایالات متحده را در سال 2010 به خود اختصاص داد و سومین علت اصلی بستری شدن در بیمارستان مربوط به بیماری های گوارشی بود.


بسیاری از مبتلایان به دلیل خجالت و یا هزینه درمان بواسیر به پزشک مراجعه نمی کنند و به دنبال راهکارهای خانگی یا پماد و دارو برای درمان این بیماری درخانه هستند. اما باید بدانید که هموروئید فقط در مراحل اولیه که پیشرفت نکرده و باعث بیرون زدگی و خونریزی نشده باشد با برخی روش های خانگی قابل درمان است اما اگر دیر تشخیص داده شود و یا برای درمان دیر اقدام شود روش های درمان خانگی که در ادامه گفته می شود تنها باعث تسکین موقت درد بواسیر و کاهش علائم می شود و درمان قطعی این بیماری محسوب نمی شود. 


اگر در مراحل اولیه درمان هموروئید هستید می توانید این 5 روش موثر را بکار بگیرید این راهکارها دشمن بواسیر هستند و مانع تشدید و پیشرفت بیماری خواهد شد. 

در بیشتر موارد، عامل تشدید کننده اولیه، سبک زندگی فرد است و اگر بیمار آن را تغییر ندهد، احتمال بروز علائم عود کننده در طولانی مدت بیشتر است.


حمام سیتز یا نشستن در لگن آب گرم 

نشستن در آب گرم با افزایش گردش خون در ناحیه مقعد باعث کاهش التهاب، ورم و تسکین درد هموروئید می شود. روزانه 10 الی 15 دقیقه در یک لگن آب گرم بنشینید و این کار را 2 یا 3 بار در روز تکرار کنید. مراقب باشید که آب خیلی داغ نباشد. 


از نشستن طولانی مدت در توالت خودداری کنید 

بیماران مبتلا به هموروئید زمان بیشتری را در توالت می گذرانند و مجبورند سخت تر و بیشتر از سایر افراد زور بزنند. در صورتی که این روند برای مدت طولانی تکرار شود می تواند باعث تشدید بیماری و بدتر شدن اوضاع شود. اگر احساس نیاز به اجابت مزاج نمی کنید توالت نروید و با زور زدن سعی نکنید یبوست را جبران کنید.


بهتر است مدفوع تان را نرم نگه دارید تا نیازی نباشد در توالت زور بزنید و به رگ های مقعد فشار وارد کنید. بسیاری از بیرون زدگی های بواسیر در اثر فشار و زور زدن به بیرون مقعد رانده می شوند و فقط با جراحی قابل برداشتن هستند. 


اصلاح تغذیه و مصرف فیبر بیشتر

فیبر را می توان اصلی ترین دشمن بواسیر معرفی کرد. فیبر آب را به روده بزرگ می کشد و حجم آب مدفوع را افزایش می دهد. مصرف روزانه توصیه شده فیبر حدود 28 گرم برای زنان و 38 گرم برای مردان است. می توان از پوسته پسیلیوم به عنوان یک مکمل فیبر فله‌ساز ارزان قیمت استفاده کرد.


سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل نیز می‌تواند به نرم تر شدن مدفوع و کاهش فشار هنگام اجابت مزاج کمک کند.


حدود 8-10 لیوان در روز بنوشید. 


رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف فست فود و غذاهای جامد، ترک دخانیات و الکل، ورزش و تحرک روزانه حتی شده نیم ساعت در روز باعث پیشگیری از یبوست و داشتن حرکات روده ای منظم می شود که در نهایت منجر به بهبود علائم هموروئید و جلوگیری از پیشرفت آن می شود. 


استفاده از پمادهای موضعی 

 برخی از پمادهای بی حسی موضعی (به عنوان مثال، لیدوکائین 5٪) معمولا برای درمان درد ناشی از هموروئید موثر است. از آنجایی که اکثر موارد هموروئید به مرور زمان پیشرفت می کند، نباید انتظار بهبود طولانی مدت با پماد بی حسی موضعی داشت. با این وجود، در مواردی که بهبود کوتاه مدت هدف اصلی است، می توان از آن به عنوان یک درمان کمکی با مشورت دکتر هموروئید استفاده کرد. 


پماد آنتی هموروئید نیز یک داروی بدون نسخه دیگر است که می توانید از داروخانه تهیه و برای مدت نهایتاً ده روز استفاده کنید. بهتر است این پماد را بعد از اجابت مزاج به ناحیه تحتانی که درد و خارش و یا سوزش دارد بمالید. 


سایر روش های درمان مبتنی بر عمل و جراحی (بستن باند لاستیکی، انعقاد نوری مادون قرمز و اسکلروتراپی) معمولاً برای هموروئیدهای درجه 2 و 3 استفاده می شود که به درمان خانگی پاسخ نداده اند. هدف اصلی در این روش ها کاهش جریان خون و قطع آن در کیسه هموروئیدی است.


آیا هموروئید به طور کامل از بین می رود؟

به نقل از سایت www.tampacolorectal.com


Realistically, if you remove all of the contributing factors, your hemorrhoids should subside and symptoms should cease. Unless something has caused permanent damage to the tissue around and inside the anal canal, hemorrhoids can be defeated


به طور واقع بینانه، اگر همه عوامل موثر را حذف کنید، هموروئید باید فروکش کند و علائم متوقف شود. مگر اینکه چیزی باعث آسیب دائمی به بافت اطراف و داخل کانال مقعدی شده باشد، هموروئید را می توان به طور کامل از بین برد.


https://www.tampacolorectal.com/blog/how-to-stop-hemorrhoids-from-coming-back


احتمال بازگشت هموروئید بعد از جراحی چقدر است؟

موفقیت دراز مدت جراحی هموروئید بستگی زیادی به این دارد که چقدر بتوانید عادات روده روزانه خود را تغییر دهید تا از یبوست و زور زدن جلوگیری کنید. از هر 100 نفر حدود 5 نفر به هموروئید مبتلا هستند که بعد از جراحی عود می کنند.


برای پیشگیری از عود هموروئید بعد از عمل چه باید کرد؟

هر روش درمانی پس از درمان میزان عود متفاوتی دارد، علاوه بر این، به مهارت پزشک انجام دهنده و پرهیز بیمار نیز بستگی دارد.


بیشتر موارد عود بواسیر پس از درمان  ناشی از عدم رفع کامل علت بواسیر مانند: یبوست، نوشیدن الکل، بارداری، کولیت مزمن، بی تحرکی و … می باشد.


تمامی روش‌های درمانی به تسکین علائم هموروئید کمک می‌کنند، اما میزان عود نیز رایج است، در برخی افراد پس از 1 سال عود می‌کند، در برخی پس از 10 سال عود می‌کند، که بستگی زیادی به پیشگیری و مراقبت های پس از درمان توسط بیمار دارد.


برای جلوگیری از عود هموروئید پس از درمان، سبک زندگی سالم نقش تعیین کننده ای دارد:


مقدار زیادی آب بنوشید: برای جلوگیری از یبوست و دفع بهتر مواد زائد، روزانه 2 لیتر آب بنوشید. 

افزایش فیبر: میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر مانند سیب، سبزیجات، کاهو، پاپایا، سیب زمینی شیرین، موز را زیاد مصرف کنید. 

سعی کنید عادات روده ای منظم داشته باشید (هر روز در ساعت معینی) برای دفع مدفوع زیاد زور نزنید و در توالت مدت طولانی ننشینید.

 ناحیه مقعد را تمیز نگه دارید: روزی دو بار و هر بار 15 دقیقه مقعد را در آب گرم رقیق شده با نمک خیس کنید.

 ورزش و تحرک داشته باشید: نشستن بیش از حد موجب یبوست و کند شدن حرکات روده ای می شود. ورزش های ملایم مانند دویدن آهسته، پیاده روی، یوگا انجام دهید.

Sunday, November 10, 2024

هیدروکورتیزون: راز پوستی که سلبریتی‌ها به آن اعتماد دارند

 


چکیده : پماد هیدروکورتیزون یک درمان رایج برای اگزما است و می تواند خارش، قرمزی و تورم ناشی از اگزما را کاهش دهد. برای کودکان زیر 2 سال توصیه نمی شود. 


پماد هیدروکورتیزون با کاهش خارش، تحریک و التهاب می تواند یک درمان موثر برای اگزما باشد. خارش پوست شایع ترین علامت اگزما است و در بیشتر موارد بروز می کند. اگزما ممکن است خفیف تا متوسط ​​باشد.


پماد هیدروکورتیزون یک داروی استروئیدی با قدرت کم است که التهاب را کاهش می دهد و با افزایش اجزای طبیعی در پوست به کاهش موقت بثورات و خارش اگزما کمک می کند. درمان‌ موضعی با هیدروکورتیزون نیز ممکن است به کاهش علائم اگزما مانند تورم، قرمزی و تحریک کمک کند.


از پماد هیدروکورتیزون برای تسکین خارش و تورم ناشی از بیماری های مقعدی مثل هموروئید استفاده می شود.توجه داشته باشید که در مراحل اولیه بیماری ممکن است این پماد تسکین دهنده باشد اما به عنوان درمان قطعی بواسیر در نظر گرفته نمی شود


zibatan | پماد هیدروکورتیزون برای چیست


7 نکته برای استفاده از پماد هیدروکورتیزون برای درمان اگزما :


1- طبق دستورالعمل استفاده کنید: به دستورالعمل های روی پماد یا پزشک و داروساز خود عمل کنید. دوز توصیه شده به شکل هیدروکورتیزون اینکه (پماد، کرم، لوسیون یا ژل است) و قسمتی از بدن که تحت درمان است بستگی دارد.


2- پماد را مالش ندهید: یک لایه نازک از پماد را روی ناحیه آسیب دیده پخش کنید، اما آن را به سختی مالش ندهید.


3- دست های خود را بشویید: دست های خود را قبل و بعد از استفاده از پماد بشویید.


4- پماد هیدروکورتیزون را روی پوست سالم استفاده نکنید و فقط در مناطق آسیب دیده بمالید.


5- از پماد هیدروکورتیزون  برای مدت طولانی و بیشتر از مقدار توصیه شده استفاده نکنید.


6- مراقب عوارض جانبی باشید: هیدروکورتیزون می تواند عوارض جانبی مانند خشکی یا ترک پوست، آکنه، خارش، سوزش یا تغییر رنگ پوست ایجاد کند.


7- به دنبال درمان پزشکی باشید: اگر علائم تان با استفاده از پماد هیدروکورتیزون بدتر شد یا بهبود نیافت، باید با یک متخصص پوست مشورت کنید.


پماد هیدروکورتیزون به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، اما استفاده طولانی مدت می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند. هیدروکورتیزون معمولا برای درمان اگزما استفاده می شود. هیدروکورتیزون موضعی مستقیماً روی پوست تحریک شده اعمال می شود و می تواند قرمزی، تورم و خارش را کاهش دهد.


هیدروکورتیزون به صورت کرم، پماد، لوسیون یا ژل موجود است. اگر اگزما متوسط ​​تا شدید باشد، باید برای استفاده از هیدروکورتیزون قوی‌تر نسخه پزشک داشته باشید.  برای استفاده از هیدروکورتیزون برای درمان اگزما، فرد ممکن است مقدار کمی از محصول را تا 4 بار در روز به مدت حداکثر 7 روز روی ناحیه آسیب دیده بمالد.


هیدروکورتیزون چیست؟


هیدروکورتیزون یک داروی کورتیکواستروئیدی است که التهاب را در بدن کاهش می دهد. فرم موضعی آن قرمزی، تورم و خارش را کنترل می کند و به تسکین بثورات و درمان بیماری های مزمن پوستی مانند اگزما کمک می کند.


هیدروکورتیزون به شکل کرم، لوسیون، پماد و ژل در مقادیر مختلف از 1.1 تا 2.5 درصد موجود است. پماد هیدروکورتیزون ۱درصد را می توانید  بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کنید.


پماد هیدروکورتیزون برای اگزما


پماد هیدروکورتیزون یکی از رایج ترین درمان های اگزما است. می تواند به کاهش خارش و التهاب اگزما کمک کند. از پماد هیدروکورتیزون بر روی صورت، اطراف چشم و ناحیه اطراف اندام تناسلی استفاده نکنید.


پماد  هیدروکورتیزون برای اگزمای کودکان


به گزارش سایت www.healthline.com


Hydrocortisone cream isn’t recommended for children under 2 years old. It can irritate a baby’s sensitive skin further and has been linked to slowed growth and delayed weight gain


پماد هیدروکورتیزون برای کودکان زیر 2 سال توصیه نمی شود. پوست کودک حساس است و آن را بیشتر تحریک می کند. همچنین ممکن است با تاخیر رشد کودک و تاخیر در افزایش وزن کودک مرتبط باشد.


https://www.healthline.com/health/eczema/hydrocortisone-for-eczema


از مرطوب کننده ای که به طور خاص برای نوزادان طراحی شده است، استفاده کنید. اگر کودک اگزمای شدید دارد که با مرطوب کننده، حمام کردن یا سایر نکات بهتر نمی شود، باید به پزشک مراجعه کنید. در برخی موارد می توان برای نوزادان هیدروکورتیزون خفیف تجویز کرد.


طریقه مصرف از پماد هیدروکورتیزون برای اگزما


اگر پماد هیدروکورتیزون با نسخه دارید، نحوه استفاده آن را از پزشک بپرسید. پماد هیدروکورتیزون باید یک یا دو بار در روز استفاده شود مگر اینکه پزشک به شما توصیه کرده باشد که بیشتر از آن استفاده کنید.


دستورالعمل کلی استفاده از هیدروکورتیزون برای بزرگسالان و کودکان یکسان است. مهم است که:


قبل از استفاده دست های خود را بشویید و خشک کنید.


یک لایه نازک از هیدروکورتیزون را روی ناحیه تحریک شده بمالید.


آن را به آرامی مالش دهید تا زمانی که از روی پوست ناپدید شود.


روی کل ناحیه آسیب دیده آن را اعمال کنید.


روی بریدگی یا زخم باز را پماد هیدروکورتیزون نزنید.


پس از استفاده دستان خود را بشویید و خشک کنید.


قبل از استفاده از سایر محصولات مراقبت از پوستی حداقل 10 دقیقه صبر کنید.


پماد هیدروکورتیزون را روی پوست آلوده استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث گسترش عفونت شود.


استفاده از پماد هیدروکورتیزون در زنان باردار یا شیرده، باید پس از مشورت با پزشک باشد.


عوارض استفاده از پماد هیدروکورتیزون برای اگزما


عوارض جانبی احتمالی استفاده از هیدروکورتیزون وجود دارد اما بیشتر علائم جزئی هستند. اگر هیدروکورتیزون بیش از 4 هفته استفاده شود، عوارض جانبی آن به طور قابل توجهی بیشتر است. عوارض جانبی رایج عبارتند از:


سوزش


خارش


قرمزی


آکنه


رشد موهای ناخواسته


نازک شدن پوست


پماد هیدروکورتیزون به طور کلی بی خطر است، اما خطرات در صورت استفاده از هیدروکورتیزون قوی یا استفاده طولانی مدت از آن وجود دارد. این عوارض بالقوه نادر هستند، اما ممکن است رخ دهند:


تشدید تحریک پوست اگر پوست شما قرمز و متورم شد و یا ترشحات داشت، نشانه عفونت است.


ممکن است هیدروکورتیزون باعث کاهش سطح پتاسیم شود، در اینصورت دچار گرفتگی عضلات و ضعف عضلانی خواهید شد.


دیابت: علائم اولیه دیابت شامل افزایش تشنگی، تکرر ادرار و کاهش وزن ناخواسته است.


عوارض روی سلامت روان:  با مصرف طولانی مدت هیدروکورتیزون ممکن است افسردگی، اضطراب، افکار ناخواسته و سایر نگرانی های مربوط به سلامت روان را تجربه کنید.


سندرم کوشینگ: عدم تعادل هورمونی، سندرم کوشینگ باعث افزایش وزن و گرد شدن صورت می شود.


کاهش عملکرد پانکراس: وقتی لوزالمعده نتواند به درستی کار کند، ممکن است درد شدید معده و کمر را تجربه کنید.


کند شدن رشد در کودکان:  هیدروکورتیزون می تواند رشد کودکان و نوجوانان را کند کند.


در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بلافاصله مصرف هیدروکورتیزون را قطع کنید.


عوارض جانبی پماد هیدروکورتیزون در کودکان عبارتند از:


ایجاد لکه  روی پوست


قرمزی پوست


 عفونت


نازک شدن پوست


روشن تر شدن موقت پوست

منبع: 

https://zibatan.com/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%B9-%D8%A7%DA%AF%D8%B2%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D9%BE%D9%85%D8%A7%D8%AF-%D9%87%DB%8C%D8%AF%D8%B1%D9%88%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AA%DB%8C%D8%B2%D9%88/

منبع خارجی: https://www.healthline.com/


Saturday, November 9, 2024

راهکار طبیعی و موثر برای درمان اسهال کودکان در خانه

 

اسهال یک مشکل رایج است. ممکن است ۱ یا ۲ روز طول بکشد و خود به خود از بین برود. اگر اسهال بیش از ۲ روز طول بکشد، کودک ممکن است مشکل جدی تری داشته باشد.اگر کودک شما حداقل سه بار در روز مدفوع شل یا مایع دارد، احتمالاً اسهال است.


اسهال معمولاً به دو شکل زیر می باشد:


اسهال حاد یا کوتاه مدت: اسهالی که ۱ یا ۲ روز طول می کشد و از بین می رود. اسهال حاد ممکن است ناشی از غذا یا آبی باشد که توسط باکتری آلوده شده است. یا ممکن است در صورتی که کودک در اثر یک ویروس بیمار شود، به اسهال حاد دچار شود.


اسهال مزمن یا طولانی مدت: اسهالی که چند هفته طول می کشد و خود به خود درمان نمی شود. اسهال مزمن ممکن است ناشی از مشکلات سلامتی دیگری مانند سندرم روده تحریک پذیر باشد. همچنین می تواند ناشی از یک بیماری روده ای مانند کولیت اولسراتیو، بیماری کرون یا بیماری سلیاک باشد. ژیاردیا یا انگل روده ای نیز می تواند باعث اسهال مزمن شود.


درمان سریع اسهال کودکان در خانه

نگرانی اصلی در مورد اسهال در کودکان کم آبی بدن است، بنابراین درمان اسهال در کودکان بر آبرسانی مجدد متمرکز است. برای درمان سریع اسهال کودکان در خانه می توانید این راهکارها را امتحان کنید:


۱- محلول آبرسانی خوراکی (ORS)

با اسهال، بدن املاح و الکترولیت ها را از دست می دهد. به کودک خود کمک کنید هیدراته بماند. محلول آبرسان ORS  حاوی تعادل مناسب الکترولیت ها و مایعات است. می توانید ORS را به صورت مایع و پودر از داروخانه ها خریداری کنید.


۲- مایعات

اگر کودک استفراغ هم می کند، به طور مکرر و کم کم به او مایعات بدهید. از نوشیدنی‌های ورزشی، نوشابه‌ و آبمیوه‌هایی که سدیم کمی دارند، خودداری کنید.


۳- غذا

هنگامی که کودک هیدراته شد، می توانید کم کم غذاهایی مانند برنج، غلات، ماکارونی، پوره سیب زمینی، هویج پخته و موز را که به راحتی هضم می شوند به او بدهید.


۴- ماست

برخی از ماست ها حاوی پروبیوتیک هستند که می توانند به پیشگیری یا درمان اسهال کمک کنند.


۵- پتاسیم

غذاهای سرشار از پکتین (فیبر محلول در آب) مانند سس سیب، موز و ماست به کاهش اسهال کمک می کند. از غذاهایی که پتاسیم زیادی دارند مانند سیب زمینی و موز استفاده کنید.


۶- داروی اسهال در کودکان

به طور کلی، آنتی بیوتیک برای درمان اسهال عفونی در کودکان استفاده نمی شود.

همیشه قبل از دادن داروهای اسهال بدون نسخه به کودک با پزشک مشورت کنید.

برای برخی از انواع اسهال عفونی، پروبیوتیک ممکن است مفید باشد. می توانید پروبیوتیک را بدون نسخه خریداری کنید. حتما نسخه ای را بخرید که «برای کودکان» است. اگر کودک زیر ۳ سال است، قبل از استفاده از پروبیوتیک با پزشک مشورت کنید.

بدون مشورت با پزشک هیچ نوع دارویی را به کودکان زیر ۳ سال ندهید.


۷- یادداشت کردن تغییرات اجابت مزاج کودک

اگر اسهال کودک ادامه داشت، یک دفترچه یادداشت غذایی داشته باشید. برای برخی کودکان، برخی غذاها ممکن است باعث اسهال شود. به عنوان مثال، کودکان مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر متوجه میشوند که با خوردن غذاهای پرچرب، پر قند یا تند اسهال می شوند. برای برخی از کودکان، گلوتن یا لبنیات ممکن است باعث اسهال شود. اگر احساس می کنید غذای خاصی برای کودک مشکل ایجاد می کند، آن را یادداشت کرده و با پزشک در میان بگذارید.


علت اسهال در کودکان چیست؟

اسهال در کودکان ممکن است به دلایل زیادی ایجاد شود، از جمله:


عفونت باکتریایی

عفونت ویروسی

آلرژی غذایی

انگل هایی که از طریق غذا یا آب وارد بدن می شوند

واکنش به داروها

بیماری روده ای، مانند بیماری التهابی روده

اختلال عملکردی روده، مانند سندرم روده تحریک پذیر

جراحی روی معده یا کیسه صفرا

اسهال شدید می تواند به معنای ابتلای کودک به بیماری جدی باشد. اگر علائم از بین نرفت یا کودک را از انجام فعالیت های روزانه باز می دارد، باید به پزشک مراجعه کنید. 


علائم اسهال در کودکان چیست؟

علائم در هر کودک متفاوت است. اما علائم شایع اسهال در کودکان شامل موارد زیر می باشد:


گرفتگی

درد شکم (شکم)

تورم (نفخ)

ناراحتی معده (تهوع)

نیاز فوری به استفاده از توالت

تب

مدفوع خونی

از دست دادن مایعات بدن (کم آبی)

بی اختیاری

اسهال شدید، مداوم یا خونی ممکن است نشانه یک بیماری جدی تر باشد. 


اسهال در کودک چگونه تشخیص داده می شود؟

ابتدا پزشک در مورد علائم و سابقه سلامتی کودک می‌پرسد و او را معاینه فیزیکی می کند. آزمایش هایی برای بررسی نمونه خون و ادرار نیز ممکن است انجام شود.


سایر آزمایشاتی که ممکن است انجام شود:


آزمایش نمونه مدفوع

آزمایش خون:  برای رد برخی بیماری ها 

ممکن است آزمایشاتی برای بررسی عدم تحمل غذایی یا آلرژی انجام شود.

سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی

اسهال در کودکان چگونه درمان می شود؟

درمان اسهال کودک به علائم، علت و شدت اسهال، سن و سلامت عمومی کودک بستگی دارد. از دست دادن آب بدن نگرانی اصلی اسهال کودک است. در بیشتر موارد، درمان شامل جایگزینی مایعات از دست رفته است. زمانی ممکن است آنتی بیوتیک تجویز شود که عفونت باکتریایی علت آن باشد.


کودکان برای جایگزینی مایعات از دست رفته بدن، باید مایعات زیادی بنوشند. اگر کودک در اثر اسهال دچار کم آبی شده است:


به او نوشیدنی هایی به نام محلول های الکترولیت دهید.

آب میوه یا نوشابه ندهید. ممکن است اسهال را بدتر کنند.

برای نوزادان و کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، شیر مادر همچنان یک گزینه عالی برای تغذیه در زمان اسهال است. Dr. Lazar می گوید:


"Breast milk is easily absorbed and has more nutrients than electrolyte solutions”


«شیر مادر به راحتی جذب می شود و مواد مغذی بیشتری نسبت به محلول های الکترولیت دارد.»


عوارض اسهال در کودک چیست؟

بزرگترین عارضه اسهال کم آبی بدن است. این احتمال در مورد کودکان خردسال و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر است. کم آبی بدن می تواند خفیف، متوسط ​​یا شدید باشد. کم آبی خفیف از دست دادن مایعات است. کم آبی متوسط ​​یا شدید به قلب و ریه ها فشار وارد می کند. در بدترین موارد، می تواند منجر به شوک شود که تهدید کننده زندگی است.


راه های پیشگیری از اسهال در کودک

شستن صحیح دست ها و ضدعفونی‌کننده‌های مبتنی بر الکل


واکسن روتاویروس می تواند از اسهال و استفراغ ناشی از روتاویروس ها جلوگیری کند. به نقل از سایت www.hopkinsmedicine.org:


Rotavirus is a viral infection of the digestive tract. It can cause dehydration


 روتاویروس یک عفونت ویروسی دستگاه گوارش است که می تواند باعث کم آبی بدن شود. 


هنگام سفر، مطمئن شوید که هر چیزی که کودک می خورد و می آشامد بی خطر است و این نکات ایمنی را در سفر رعایت کنید:


عدم نوشیدن آب لوله کشی

ننوشیدن شیر غیر پاستوریزه

میوه و سبزیجات خام نخورید

نخوردن گوشت یا ماهی خام یا نیم پز

نخوردن غذای فروشندگان خیابانی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر سن کودک زیر ۶ ماه است یا هر یک از علائم زیر را دارد، باید به پزشک مراجعه کنید:


درد شکم

خون در مدفوع

استفراغ مکرر

نمی خواهد مایعات بنوشد

تب شدید

دهان خشک و چسبناک

کاهش وزن

کاهش دفعات ادرار کودک (کمتر از ۶ پوشک در روز خیس می شود)

تشنگی شدید

گریه بدون اشک

لکه نرم فرورفته (فونتانل) روی سر نوزاد

https://www.tebna.ir/news/222809/%DB%B7-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%D9%87%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86

Sunday, November 3, 2024

سریع‌تر بهبود پیدا کنید: نکات طلایی برای دوران نقاهت فیستول

 بهبودی بعد از جراحی فیستول به زمان و استراحت نیاز دارد. اکثر افراد 1 تا 2 هفته پس از جراحی می توانند به سر کار و روال عادی زندگی برگردند. احتمالا چند هفته تا چند ماه طول می کشد تا فیستول به طور کامل بهبود یابد. اما در دوران نقاهت بعد از عمل فیستول چکار کنیم که زودتر خوب شود؟ انجام یکسری نکات و مراقبت های طول دوران نقاهت به بهبودی سریع تر شما کمک می کند و همچنین امکان بازگشت و یا عود مجدد فیستول را کاهش می دهد. 

در حالی که فیستول می تواند در هر جایی از بدن اتفاق بیفتد، اکثر جراحی های فیستول به ناحیه رکتوم مربوط می باشد. عمل جراحی فیستول یک اتصال غیر طبیعی بافتی و گاهی ناحیه اطراف آن را از بین می برد. رایج ترین انواع جراحی فیستول:

  •  فیستولوتومی است که یک عمل سرپایی برای برداشتن فیستول است 
  • فیستولکتومی که جراحی پیچیده تری است و کل ناحیه ای را که فیستول تحت تاثیر قرار می دهد برداشته می شود.

فیستول چیست؟

فیستول یک تونل یا توده بافتی است که بر دو ساختار بدن تاثیر می گذارد. گرچه می تواند بیشتر نواحی بدن را تحت تاثیر قرار دهد، اما یکی از شایع ترین نقاط ایجاد آن مقعد است. فیستول مقعدی ممکن است باعث درد و یبوست شود یا منجر به عفونت شود. اگر سوراخ بیرونی فیستول بسته شود، ممکن است یک آبسه متورم، چرکی و دردناک ایجاد کند.

عفونتی که آبسه ایجاد می کند نیز ممکن است منجر به فیستول شود، به خصوص پس از جراحی. سرطان، وارد کردن اجسام خارجی در راست روده، پرتودرمانی و بیماری التهابی روده نیز ممکن است خطر ایجاد فیستول را افزایش دهند. هیچ دارویی یا درمان خانگی نمی تواند فیستول را درمان کند. جراحی معمولاً ضروری است.

برای اطلاعات بیشتر و مشاهده تصاویر و عکس های این بیماری مطلب فیستول مقعدی چیست - کلینیک پایتخت را مطالعه کنید.

روش های جراحی فیستول

فیستولکتومی و فیستولوتومی ممکن است باعث ایجاد اسکار شوند. در بیشتر موارد، جای زخم مشکلی ایجاد نمیکند، اما برخی متوجه درد یا حساسیت در محل زخم می شوند. اگر بافت اسکار ناراحت کننده است یا اگر متوجه یک توده بزرگ در محل جراحی شدید، باید با پزشک صحبت کنید.

انواع جراحی فیستول عبارتند از:

قرار دادن درن ستون: درن ستون به تخلیه عفونت کمک میکند و خطر ابتلا به فیستول را کاهش میدهد یا اگر فردی قبلاً فیستول داشته باشد، نیاز به جراحی تهاجمی‌تر را به تاخیر بیندازد.

فیستولوتومی: فیستولوتومی روشی است که در آن بافت متصلی که فیستول را تشکیل میدهد برش داده می شود. دکتر فیستول این کار را به صورت سرپایی انجام میدهد و فرد نیازی به ماندن در بیمارستان ندارد.

 فیستولوتومی
فیستولوتومی

فیستولکتومی: فیستولکتومی مجرای بافتی را که حاوی فیستول است و همچنین خود فیستول را از بین می برد، نه اینکه فقط ارتباط بین دو راه را قطع کند. عوارض این روش جراحی بیشتر است زیرا پزشک باید اندام های آسیب دیده - معمولا مقعد - را برش دهد و نه فقط نوار بافتی که اندام ها را به هم متصل می کند.

دوران نقاهت بعد از عمل فیستول

زمان بهبودی پس از جراحی فیستول به نوع جراحی فرد، سلامت کلی او، عفونت و مهارت جراح فیستول بستگی دارد. میزان موفقیت نتیجه عمل نیز متفاوت است.

بعد از عمل فیستولوتومی، فرد معمولاً در همان روز به خانه می‌رود. مقداری درد و تخلیه از زخم طبیعی است اما باید بتوانند ظرف یک یا دو روز به سر کار خود بازگردند. بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت جنسی برای چند هفته بعد از عمل فیستول ممنوع است.

دوران نقاهت بعد از عمل فیستولکتومی طولانی تراست زیرا فرد به بیهوشی عمومی نیاز دارد و باید یک شب در بیمارستان بماند. خطر عفونت و بی اختیاری در این نوع جراحی نیز بیشتر است. ممکن است به چندین هفته استراحت نیاز داشته باشید و یا لازم باشد چند روز در خانه بمانید.

پس از بهبودی کامل فرد، در بیشتر موارد فیستول بهبود می یابد و فرد دچار مشکلات ماندگاری مانند بی اختیاری نمی شود. اما در صورت وجود عوارض جراحی، ممکن است فرد به درمان اضافی یا جراحی بیشتری نیاز داشته باشد.

فرد ممکن است 1 تا 2 روز پس از عمل لکه بینی یا خونریزی داشته باشد و برای 1 تا 2 هفته درد داشته باشد. زخم ناشی از جراحی فیستول پس از جراحی به تخلیه ادامه می دهد، به خصوص اگر فرد دارای درن ستون باشد. این تخلیه مهم است و به حذف عفونت از بدن کمک می کند.

1- مراقبت های دوران نقاهت بعد از عمل فیستول

چند نکته برای کمک به بهبودی پس از جراحی فیستول:

  • از آمیزش جنسی یا قرار دادن هر چیزی در واژن یا رکتوم خودداری کنید.
  • بعد از جراحی توسط پزشک خود ویزیت شوید
  • برای کاهش خطر یبوست و نرم نگه داشتن مدفوع، مقدار زیادی آب بنوشید.
  • با مصرف غذاهای پر فیبر یا مصرف نرم کننده مدفوع از یبوست جلوگیری کنید.
  • زمانی که احساس خستگی می کنید استراحت کنید. خواب کافی به بهبودی کمک می کند.
  • فعال باشید. پیاده روی راه خوبی برای تسریع بهبودی است.
  • از پزشک خود بپرسید که چه زمانی می توانید دوباره رانندگی کنید.
  • طبق معمول دوش بگیرید یا حمام کنید. پس از اتمام حمام ، ناحیه مقعد را با حوله خشک کنید.
  • پس از اجابت مزاج، از حمام سیتز استفاده کنید تا درد کاهش یابد و مقعد تمیز شود.
  • ممکن است روی دهانه فیستول بانداژ داشته باشید. مراقبت های لازم از پانسمان عمل را از پزشک خود بپرسید.
  • یک پد یا گاز را در لباس زیر خود قرار دهید تا در حین بهبود فیستول، ترشحات جذب شود.
  • تا زمان بهبود کامل زخم از صابون و  محصولات معطر استفاده نکنید.
  • به مدت 10 تا 15 دقیقه در حمام سیتز بنشینید. 
  • برای جلوگیری از بازگشت مجدد فیستول باید انگشت خود را در امتداد زخم حرکت دهید تا از بهبود سریع لایه بالایی پوست جلوگیری کنید.
  • وقتی روی توالت می نشینید، پاهای خود را روی یک چهارپایه قرار دهید. 
  • سعی کنید روی شکم دراز بکشید و یک بالش زیر باسن خود قرار دهید تا تورم کاهش یابد.
  • از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.

2- بعد از عمل فیستول چی بخوریم؟

 خوراکی های مفید و مضر بعد از عمل فیستول
خوراکی های مفید و مضر بعد از عمل فیستول

از آنجایی که یبوست خطر عوارض را افزایش می دهد، خوردن فیبر زیاد و هیدراته ماندن اهمیت دارد. با خوردن غذاهای پر فیبر یا مصرف نرم کننده مدفوع از یبوست جلوگیری کنید. غذاهایی که به شما کمک می‌کنند بعد از عمل فیستول سریع‌تر بهبود پیدا کنید در ادامه آورده شده است: 

  • غلات: برنج قهوه ای، بلغور جو دوسر، کینوا
  • حبوبات: نخود، لوبیا قرمز، سویا
  • سبزیجات: گل کلم، اسفناج، هویج، کدو حلوایی، سبزیجات برگ سبز.
  • میوه ها: سیب، گلابی، کیوی، انگور، هندوانه، موز
  • گوشت، ماهی و تخم مرغ: ماهی تن، سالمون
  • آب کلم خام: روزانه نصف فنجان آب کلم خام بنوشید تا مدفوع نرم شود.
  • آب: مقدار زیادی آب بنوشید که به پاکسازی و حذف سموم کمک می کند و شما را هیدراته نگه می دارد.

3- بعد از عمل فیستول چی نخوریم؟

لیست غذاهایی که پس از جراحی فیستول باید از آنها اجتناب کرد شامل موارد زیر است:

  • کافئین: پس از جراحی از مصرف کافئین قهوه، چای، شکلات خودداری کنید زیرا می تواند منجر به کم آبی بدن شود.
  • الکل: الکل باعث کم آبی بدن میشود که منجر به سفت شدن مدفوع میشود.

 

  • وعده های غذایی حجیم و سنگین
  • محصولات لبنی پرچرب
  • فست فود و مواد غذایی ساخته شده با آرد 
  • غذاهای تند و شور
  • غذاهای سرخ شده

 

  • غذاهای بسته بندی شده: پس از جراحی باید از مصرف غذاهای از پیش بسته بندی شده مانند چیپس، سیب زمینی سرخ شده و اقلام منجمد خودداری شود. 

4- چگونه درد بعد از عمل فیستول را کاهش دهیم؟

  • مسکن‌های ساده مانند استامینوفن یا ایبوپروفن انتخاب خوبی برای تسکین درد پس از از بین رفتن بی‌حسی ناشی از عمل هستند. 
  • از مصرف داروهای مخدر مانند کدئین که می توانند باعث یبوست شوند، خودداری کنید.
  • تکنیک‌های غیردارویی مانند حمام سیتز نیز ممکن است به تسکین درد کمک کند

5- ورزش بعد از عمل فیستول: بله یا خیر؟

حدود دو هفته بعد از جراحی می توانید ورزش های سبک مثل پیاده روی آرام روزانه نیم ساعت انجام دهید. تا زمان بهبودی کامل وسایل سنگین بلند نکنید و ورزش های سخت انجام ندهید. انجام هر فعالیت بدنی و فیزیکی که به ناحیه عمل شده فشار وارد میکند ممنوع است.

6- چه زمانی می‌توان بعد از عمل فیستول به فعالیت‌های روزانه برگشت؟

در مورد جراحی فیستول مقعدی با استفاده از تکنیک فیستولکتومی، بهبودی ممکن است بیشتر طول بکشد زیرا زخم جراحی بزرگتر است. زندگی عادی را می توان پس از 2 هفته از سر گرفت و بهبودی کامل را می توان در حدود 6-7 هفته به دست آورد.

در مورد عمل فیستول با لیزر این دوران کوتاه تر است و نهایتاً پس از چند روز فرد به زندگی عادی خود بر می گردد.

7- بعد از عمل فیستول چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر:

  • بعد از عمل دردی دارید که پس از مصرف مسکن بهتر نمی شود.
  • مشکلات زخم (افزایش درد، تغییر رنگ یا نگرانی در مورد عفونت) دارید.
  • لخته خون در ادرار دارید.
  • نمی توانید ادرار کنید.
  • به مدت 24 ساعت تب بالا دارید.
  • دچار ناراحتی شکمی (تهوع، استفراغ، نفخ، گرفتگی گاز، و سکسکه) شدید

Saturday, November 2, 2024

 

زگیل تناسلی یک عفونت مقاربتی (STI) است. معمولاً به صورت توده‌های گوشتی در بافت‌های اندام تناسلی مردان و زنان ظاهر می‌شوند، اگرچه بسیاری از افراد هرگز علائمی را تجربه نمی‌کنند.


زگیل تناسلی توسط گونه های خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. HPV شایع ترین بیماری مقاربتی است. اگرچه همه عفونت های HPV باعث زگیل تناسلی نمی شود. برخی از سویه ها باعث ایجاد زگیل می شود، در حالی که برخی دیگر می تواند در مردان و زنان باعث سرطان شود.


به ویژه باعث سرطان دهانه رحم در زنان. به همین دلیل است که به زنان توصیه می شود که به طور منظم آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهند تا علائم سرطان دهانه رحم و HPV را بررسی کنند.


زگیل تناسلی که ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می باشد باعث ایجاد برجستگی و زائده های گوشتی روی پوست شده و با احساس خجالت و ناخوشایندی در فرد همراه است. اما اگر مادر باردار هستید، ترکیب زگیل تناسلی و بارداری می تواند بسیار نگران کننده باشد.


اگر یک خانم مبتلا به زگیل تناسلی باردار شود و یا قصد بارداری داشته باشد چه اتفاقات و خطراتی در انتظار اوست؟ برای آشنایی و درمان زگیل تناسلی در دوران بارداری، ادامه مطلب را بخوانید.


اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید و HPV دارید، ممکن است سوالات و نگرانی های زیادی در مورد زگیل تناسلی در بارداری و تاثیرات آن بر جنین داشته باشید:


آیا HPV یا زگیل در بارداری، روی زایمان تأثیر می گذارد یا به جنین آسیب می رساند؟  آیا درمان زگیل تناسلی در بارداری امکان پذیر است؟


به نقل از سایت healthline.com


HPV vaccine


There are now HPV vaccines available for most of the strains of HPV that cause genital warts and cancer. These vaccines are most effective when administered before a person becomes sexually active and are recommended for both boys and girls


واکسن HPV


در حال حاضر واکسن‌ اچ پی وی برای بسیاری از گونه‌های HPV که باعث زگیل تناسلی و سرطان می‌شوند، وجود دارد. این واکسن ها زمانی موثرتر هستند که قبل از شروع فعالیت جنسی فرد تجویز شوند و برای پسران و دختران توصیه می شود.


https://www.healthline.com/health/pregnancy/infections-prevention-genital-warts


زگیل تناسلی در بارداری: نگرانی‌ها و درمان

زنان باردار مبتلا به ویروس (HPV) ممکن است نگران باشند که بارداری با وجود زگیل تناسلی می تواند به جنین آنها آسیب برساند یا باعث عوارض بارداری شود.



در اکثر مواقع، زگیل تناسلی تاثیر کمی بر بارداری دارد. هیچ ارتباطی بین زگیل تناسلی و عوارض بارداری مانند سقط جنین یا زایمان زودرس یافت نشده است.


با این حال، زگیل‌های فعال ممکن است به دلیل تغییرات در هورمون‌ها و سیستم ایمنی بدن‌ مادر، بزرگ‌تر از حد معمول رشد کنند. در نتیجه می تواند باعث درد هنگام ادرار شود.


راهکارهای مقابله با زگیل تناسلی در بارداری

درمان زگیل تناسلی در بارداری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در بیشتر مواقع، پزشک توصیه می کند زگیل تناسلی را در دوران بارداری درمان نکنید، زیرا بعید است که عوارضی برای بارداری یا خطری برای جنین ایجاد کند.


با این حال، اگر واقعاً می خواهید زگیل تناسلی را در دوران بارداری درمان کنید، گزینه هایی وجود دارد:


انجماد زگیل با استفاده از نیتروژن مایع یا کرایو زگیل تناسلی

برداشتن زگیل با جراحی

استفاده از پرتو لیزر برای سوزاندن زگیل

توصیه می شود که از درمان های موضعی و پمادهای حاوی اسید مثل پودوفیلین در دوران بارداری خودداری کنید زیرا با خطر عوارض جانبی برای بارداری همراه بوده و همچنین می توانند باعث ایجاد درد و سوزش در پوست های حساس شوند.


به طور کلی، زگیل تناسلی بر خود بارداری تاثیر نمی گذارد، اما ممکن است – به ندرت – باعث ایجاد عوارض در هنگام زایمان شود. اگر با وجود زگیل تناسلی باردار شده اید و یا در دوران بارداری دچار زگیل تناسلی شده اید تمامی علائم و حالات خود را پزشک متخصصی که تحت نظر او هستید در میان بگذارید.


آیا زگیل تناسلی در بارداری خطرناک است؟

در شرایط بسیار نادر، زگیل‌های تناسلی بزرگ ممکن است منجر به عوارض زایمان به دلیل خونریزی یا تحت تاثیر قرار دادن توانایی واژن برای کشش در طول زایمان شود. در این موارد ممکن است نیاز به سزارین باشد.


سویه‌های HPV که باعث زگیل تناسلی می‌شوند، خطر سقط جنین یا مشکلات زایمان را افزایش نمی‌دهند.


آیا زگیل تناسلی بر شانس بارداری شما تاثیر می گذارد؟

خیر. وجود زگیل تناسلی و HPV بر شانس یا توانایی شما برای باردار شدن تاثیری نخواهد داشت. برخی از گونه های HPV می توانند شانس ایجاد سلول های غیر طبیعی (مانند سلول های پیش سرطانی) را در دهانه رحم افزایش دهند. در نتیجه اگر رحم برداشته شود امکان بارداری وجود ندارد اما در هر صورت، زگیل تناسلی به خودی خود بر توانایی شما برای باردار شدن تاثیر نمی گذارد.


زایمان با وجود زگیل تناسلی

زگیل‌های بزرگ می‌توانند باعث ایجاد برخی عوارض در هنگام زایمان شوند. زیرا ممکن است در حین زایمان باعث خونریزی شوند. اگر روی دیواره واژن زگیل دارید، ممکن است کشش واژن را به اندازه نیاز در طول زایمان سخت‌تر کند. در این شرایط، ممکن است زایمان سزارین توصیه شود.


آیا زگیل تناسلی در فرایند زایمان به نوزاد منتقل می شود؟

خطر انتقال HPV به کودک بسیار کم است. در بیشتر مواقع، نوزادان متولد شده از زنان مبتلا به زگیل تناسلی، تحت تأثیر قرار نمی گیرند. به ندرت ممکن است زگیل تناسلی به نوزاد منتقل شود. ممکن است چندین هفته پس از تولد دچار زگیل در دهان یا گلو شوند و مشکلات تنفسی داشته باشند. اگر در مورد خطر این موضوع نگران هستید، می توانید با پزشک خود صحبت کنید.


اگر در دوران بارداری دارای گونه ای از HPV هستید که منجر به زگیل تناسلی می شود، به احتمال زیاد بر سلامت جنین شما تاثیر نخواهد داشت. نشان داده شده است که زگیل تناسلی به دلیل ترشحات و همچنین تغییرات در هورمون ها و سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری سریعتر رشد می کند. اما به طور کلی زگیل تناسلی در دوران بارداری خطر جدی برای شما یا کودک محسوب نمی شود.


موارد نادری وجود دارد که مادران ویروس HPV را منتقل کرده اند که باعث ایجاد زگیل در نوزاد متولد نشده آنها می شود.