Sunday, May 18, 2025

با این 6 عادت روزمره اجابت مزاج راحت تری داشته باشید

 دفع مدفوع و حرکات منظم روده ای می تواند در روند زندگی روزمره ما موثر باشد. اینکه هر روز در ساعت مشخصی یک الی دو مرتبه اجابت مزاج نرم و طبیعی داشته باشیم برای خیلی از افراد یک رویای دست نیافتنی است! اما چه دلیلی برای توجه به تعداد دفعات دفع مدفوع وجود دارد؟ حرکات منظم روده برای سلامتی ضروری بوده و سلامت دستگاه گوارش را نشان می دهد.

برخی عادت‌ها، از جمله نوشیدن آب بیشتر، خوردن فیبر و تحرک، ممکن است به تحریک حرکات منظم روده کمک کنند.

حرکات طبیعی روده باید چگونه باشد؟

عدد دقیقی برای تعداد دفعات اجابت مزاج وجود ندارد. فعالیت روده ای در هر فردی متفاوت است. برخی افراد روزانه ۱ تا ۲ بار اجابت مزاج دارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است بیشتر یا کمتر داشته باشند.

شما هر روز (یا هفته) بسته به عوامل مختلف زیر، کم و بیش مدفوع خواهید کرد:

  • رژیم غذایی
  • سن
  • سطح فعالیت بدنی

علاوه بر این، اگرچه ظاهر و قوام مدفوع یک فرد می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما مدفوع اکثر افراد شکل گرفته، قهوه‌ای و نرم است.

علائم حرکات غیر طبیعی روده چیست؟

اگر مدفوع شما به ندرت به این شکل باشد (مثلاً همیشه سفت یا همیشه شل) یا اگر مرتباً حرکات روده‌ای دارید که هنگام دفع دردناک است یا پس از دفع، گرفتگی ایجاد می‌کند، ممکن است نشانه‌ای از مشکلات و بیماری های نشیمنگاهی مثل بواسیر بیرون زده باشد.

در این صورت، باید به پزشک مراجعه کنید و موارد احتمالی زیر بررسی شود:

  • سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)
  • بیماری کرون
  • کولیت اولسراتیو

بسیاری از افراد گاهی اوقات اسهال یا یبوست را تجربه می‌کنند که با چند راهکار خانگی برطرف می شود.

اجابت مزاج چیست؟

حرکات روده برای دفع مدفوع، روش بدن برای خلاص شدن از شر مواد زائدی است که هیچ کاربردی در بدن ندارند. اگرچه ممکن است اینطور به نظر نرسد، اما مدفوع حدود سه چهارم آب دارد. باقیمانده آن مجموعه‌ای از مواد است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • باکتری‌ها
  • چربی‌ها
  • فیبر (غذاهای هضم نشده، از جمله آجیل و دانه‌ها)
  • ضایعات غذا
  • مخاط
  • نمک‌ها

یکی دیگر از اجزای مدفوع بیلی‌روبین است، ماده‌ای قهوه‌ای مایل به قرمز که نتیجه تجزیه کبد و مغز استخوان است. بیلی‌روبین چیزی است که باعث قهوه ای شدن مدفوع می شود.

شما نیاز به دفع مدفوع دارید زیرا بدن از این طریق از شر مواد زائد خلاص می‌شود. اگر برای چند روز مدفوع نکنید، این مواد زائد در روده بزرگ جمع می‌شوند و دچار یبوست می‌شوید. به همین دلیل است که دفع مدفوع برای سلامتی بسیار مهم است.

علت یبوست و اسهال چیست؟

یبوست و اسهال هر دو به دفع مدفوع مربوط هستند. یبوست به معنای فعالیت کم روده یا مشکل در دفع مدفوع است، اسهال به مدفوع شل یا آبکی اشاره دارد. عوامل مختلفی می‌توانند هر دو را تحریک کنند:

  • رژیم غذایی
  • عدم تحمل غذایی
  • داروها
  • شرایطی که بر دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارند

صرف نظر از علت اصلی، یبوست و اسهال زمانی رخ می‌دهند که انقباضات روده یا سرعت می‌گیرند یا کند می‌شوند. انقباضات روده به حرکت مدفوع در روده بزرگ کمک می‌کنند. اما گاهی اوقات، عضلات بیش از حد یا خیلی کم منقبض می‌شوند. اسهال زمانی اتفاق می‌افتد که این عضلات بیش از حد معمول منقبض می‌شوند، در حالی که یبوست زمانی اتفاق می‌افتد که به اندازه کافی منقبض نمی‌شوند.

نکاتی برای داشتن اجابت مزاج راحت‌تر

اجابت مزاج راحت

دفع مدفوع تا حدی فیزیکی و تا حدی ذهنی است. اگر اجابت مزاج راحتی ندارید، رعایت به این نکات کمک کننده است:

فیبر بخورید

خوردن غذاهایی با فیبر فراوان، به ویژه فیبر محلول، بسیار مهم است. سعی کنید حداقل ۲۵ تا ۳۱ گرم فیبر در روز دریافت کنید. فیبر به مدفوع حجم می‌دهد و روده‌ را تحریک می‌کند. باید مقدار آن را به تدریج افزایش دهید، تا دستگاه گوارش بتواند با افزایش فیبر در حین نوشیدن آب فراوان سازگار شود. در غیر این صورت، ممکن است باعث یبوست شود.

منابع خوب فیبر عبارتند از:

  • لوبیا و عدس
  • کلم بروکلی
  • انواع توت و سیب
  • آووکادو
  • نان یا غلات سبوس‌دار
  • میوه‌های خشک
  • آجیل

اگر فیبر کافی در رژیم غذایی خود ندارید می توانید از مکمل های فیبر مثل پوسته پسیلیوم استفاده کنید.

آب بنوشید

مصرف روزانه آب زیاد می‌تواند به هضم فیبر کمک کند و اجابت مزاج را آسان‌تر کند. یک نوشیدنی گرم مثل قهوه اول صبح می‌تواند به حرکت روده کمک کند. مصرف زیاد قهوه نیز می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود، بنابراین در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

غذاهای تحریک‌کننده را حذف کنید

برخی از غذاها باعث مدفوع شل و یا برعکس مدفوع سفت و یبوست می شوند. شناسایی و حذف آنها برای اجابت مزاج طبیعی مهم است. برای مثال مصرف غذاهای تند ممکن است در برخی افراد باعث یبوست شود و یا مصرف لبنیات و شیر در برخی دیگر ممکن است باعث دل پیچه و اسهال شود.

تحرک داشته باشید

بدن به طور طبیعی مدفوع را از طریق روده‌ها حرکت می‌دهد، اما ورزش و فعالیت فیزیکی می‌تواند به حرکت سریع‌تر آن کمک کند.

 طبق گفته انجمن قلب آمریکا:

150 دقیقه فعالیت متوسط ​​هفتگی می‌تواند هضم و حرکات روده را حتی در فواصل کوتاه بهبود بخشد.

https://www.heart.org/en/healthy-living/fitness/fitness-basics/aha-recs-for-physical-activity-in-adults

حتی ورزش سبک، مانند پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری یا یوگا، می‌تواند جریان خون را افزایش داده و حرکات روده را تحریک کند.

حالت قرارگیری بدن در دستشویی را تغییر دهید

نشستن مناسب در توالت

تغییر زاویه پاها، زاویه روده بزرگ را تغییر می‌دهد. استفاده از زیرپایی توالت فرنگی به شما کمک میکند تا اجابت مزاج راحت‌تر و موثرتری داشته باشید.

یک زیرپایی کوچک تهیه کنید و وقتی در توالت هستید، پاهای خود را روی آن قرار دهید. این کار شما را در حالت تقریباً چمباتمه قرار می‌دهد که کمک می کند بدون فشار آوردن، مدفوع کنید.

حرکات روده خود را در نظر داشته باشید

یک ارتباط ذهنی-جسمی با اجابت مزاج وجود دارد. ایجاد یک برنامه منظم برای اجابت مزاج می‌تواند به شما کمک کند، اما همچنین به بدن خود گوش دهید وقتی که احساس نیاز می‌کنید. سعی کنید فعالیت‌های تسکین‌دهنده مانند حرکات کششی نشسته را انجام دهید

حرکات روده برای ایجاد اجابت مزاج راحت تر به غذا، مایعات و آرامش نیاز دارند. اگر این نکات را امتحان کردید و علائم شما بهبود نیافت و یبوست یا اسهال بیش از یک هفته ادامه داشت و به الگوی ثابت مدفوع تبدیل شد، باید به پزشک مراجعه کنید.

Sunday, May 11, 2025

راهنمای کامل بواسیر ترومبوزه: علت، علائم و راه نجات

 

بواسیر (به انگلیسی: Hemorrhoids) یا هموروئید ، رگ‌های متورم در قسمت تحتانی رکتوم و مقعد هستند. بواسیر در نتیجه افزایش فشار وارده به ناحیه مقعد ظاهر می شود که عموماً در اثر زور زدن هنگام اجابت مزاج، چاقی، نشستن برای مدت طولانی، بلند کردن اجسام سنگین یا بارداری و زایمان ایجاد می‌شود.

بواسیر معمولاً زمانی دچار بیرون زدگی می‌شود که بافت همبند نگهدارنده آن ضعیف شود. بواسیر بیرون‌زده یک بیماری شایع اما ناراحت‌کننده تر است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بواسیر بیرون‌زده و ترومبوزه هر دو از عوارض بواسیر هستند. بواسیر بیرون‌زده زمانی رخ می‌دهد که بافت متورم و ملتهب از مقعد بیرون می‌زند، در حالی که بواسیر ترومبوزه زمانی ایجاد می‌شود که لخته خون در بافت بواسیر تشکیل شود.

بواسیر بیرون‌زده ممکن است از مقعد بیرون زده و به داخل رانده شود، اما اگر درمان نشود، ممکن است ترومبوزه یا خفه شود. بواسیر ترومبوزه بسیار دردناک است.

While many people can manage the symptoms with lifestyle changes and over-the-counter treatments from their pharmacy, prolapsed haemorrhoids can be more severe and often require medical attention

در حالی که بسیاری از افراد می‌توانند علائم بواسیر را با تغییر سبک زندگی و درمان‌های بدون نسخه از داروخانه کنترل کنند، بواسیر بیرون‌زده می‌تواند شدیدتر باشد و اغلب نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

https://www.exroid.com/haemorrhoid-advice/prolapsed-haemorrhoids

بواسیر بیرون زده چیست؟

بیرون زدگی بواسیر

بواسیر می‌تواند داخلی (داخل رکتوم) یا خارجی (خارج از مقعد) باشد. بواسیر داخلی معمولاً قابل مشاهده نیست، در حالی که بواسیر خارجی قابل مشاهده است و می‌تواند ناراحتی زیادی ایجاد کند. اگر بواسیر داخلی به موقع درمان نشود و بزرگ شود، ممکن است از مقعد بیرون زده شود که به عنوان بواسیر داخلی بیرون زده شناخته می‌شود.

 در موارد شدیدتر، بواسیر ممکن است ترومبوز شود یا پر از خون و لخته شود. در صورت عدم درمان، این نوع بواسیر بسیار بزرگ شده و درد قابل توجهی ایجاد میکند.

درمان خانگی بواسیر فقط در موارد خفیف بیماری موثر است و موجب کاهش درد و علائم می شود، اما در صورتیکه طی 7 الی 10 روز بیماری شما رو به بهبود نرفت و نتیجه ای حاصل نشد، نیاز به مراجعه به دکتر بواسیر است. زیرا روش‌های درمان خانگی بواسیر شاید بتوانند موقتا علائم را کاهش دهند، اما بیرون زدگی را درمان نمی‌کنند.

درمان بواسیر با 10 روش خانگی و دارویی | کلینیک پایتخت

چرا بواسیر بیرون می‌زند؟

دلایل مختلفی برای بیرون زدگی بواسیر وجود دارد، از جمله:

  • افزایش فشار در ناحیه مقعد 
  • ضعیف شدن بافت مقعد
  • اجابت مزاج و دفع مدفوع سفت و سخت

افزایش فشار در ناحیه مقعد می‌تواند باعث تورم رگ‌ها شود و منجر به تشکیل بواسیر شود. این فشار می‌تواند در اثر زور زدن در حین اجابت مزاج، بارداری یا چاقی ایجاد شود. وقتی فشار بیش از حد زیاد می‌شود، رگ‌ها و بافت‌های مرتبط بزرگ می‌شوند و به بواسیر اجازه می‌دهد از مقعد بیرون بزند.

بافت ضعیف در ناحیه مقعد نیز می‌تواند منجر به بیرون زدگی بواسیر شود. در اثر پیری، آسیب یا زایمان بافت مقعد ضعیف می شود و در نتیجه منجر به تورم و بیرون زدگی رگ‌ها از مقعد می‌شود.

دفع سخت نیز می‌تواند منجر به بیرون زدن بواسیر شود. یبوست باعث سفت شدن مدفوع شده و باز و بسته شدن صحیح مقعد را دشوار می کند. 

انواع بواسیر

بواسیر بیرون‌زده، اگرچه از مقعد بیرون زده و از بیرون ظاهر می‌شود، اما به عنوان بواسیر داخلی شناخته می‌شود. در ادامه انواع مختلف بواسیر را توضیح داده‌ایم:

بواسیر داخلی:

بواسیر داخلی در داخل کانال مقعد قرار دارد و قابل مشاهده نیست. باعث خونریزی مقعدی، خارش و ناراحتی می شود. بر اساس اندازه و علائم شان 4 درجه دارند.

درجه ۱ :

بواسیر داخلی درجه یک

 بواسیر داخلی درجه ۱، بواسیر داخلی است که بزرگ شده اما در داخل رکتوم باقی می‌ماند.

درجه ۲ : 

 بواسیر داخلی درجه 2 که از مقعد بیرون زده اما خود به خود کوچک می‌شود و به داخل می رود. 

درجه ۳ :

 بواسیر داخلی درجه 3 از مقعد بیرون زده است اما باید با دست به داخل رانده شود.

درجه ۴ :

 بواسیر داخلی درجه 4  به طور دائم از مقعد بیرون زده است و با دست هم به داخل نمی رود.

بواسیر خارجی

بواسیر خارجی در خارج از مقعد قرار دارد و قابل مشاهده است. باعث درد و خارش شده و اغلب لخته خون ایجاد می کنند که به آن بواسیر ترومبوزه نیز می‌گویند.

بواسیر خارجی در ابتدا می‌تواند درد قابل توجهی ایجاد کند، اما معمولاً طی چند روز تا چند هفته خود به خود بهبود می‌یابد. درمان‌های موضعی و مسکن‌ها می‌توانند علائم را تسکین داده و باعث بهبود سریع‌تر شوند.  بواسیر خارجی می‌تواند منجر به لخته خون دردناک در قسمت بیرونی مقعد شود. بواسیر ترومبوزه معمولاً در اثر ضربه جزئی ایجاد می‌شود و منجر به پارگی رگ خونی زیر پوست و آزاد شدن خون می‌شود که سپس لخته می‌شود و یک توده دردناک و حساس قابل لمس تشکیل می‌دهد.

علائم بواسیر بیرون زده

شایع‌ترین علامت بواسیر بیرون زده، برآمدگی یا توده‌ای است که از مقعد بیرون می‌زند.

سایر علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • دفع دردناک
  • خارش یا سوزش اطراف مقعد
  • خونریزی از مقعد
  • احساس تخلیه ناقص پس از دفع
  • احساس پری در رکتوم
  • ترشح مخاط از مقعد
  • تورم، التهاب و حساسیت در مقعد

درمان بواسیر بیرون زده با توجه به شدت افتادگی متفاوت است و ممکن است شامل داروها، تغییرات سبک زندگی، روش‌های کم‌تهاجمی یا جراحی باشد.

گزینه‌های درمانی برای افراد مبتلا به بواسیر بیرون‌زده چیست؟

گزینه‌های درمانی متعددی برای مبتلایان به بواسیر وجود دارد، از روش های خانگی و دارو و پماد گرفته تا روش های پزشکی مثل جراحی یا لیزر

روش های درمان هموروئید بیرون زده عبارتند از:

  • اصلاح سبک زندگی: از جمله افزایش فیبر غذایی، نوشیدن مایعات فراوان و اجتناب از زور زدن هنگام اجابت مزاج.
  • کرم‌ها و پمادهای موضعی: مثل پماد آنتی هموروئید، هیدروکورتیزون، لیدوکائین و …که می‌توانند به کاهش التهاب و ناراحتی کمک کنند.
  • داروهایی مانند: نرم‌کننده‌های مدفوع و کورتیکواستروئیدهای موضعی، برای کمک به کاهش التهاب و درد.
  • لیزر درمانی، رادیوفرکانسی یا انعقاد مادون قرمز، که می‌تواند به کوچک شدن بواسیر کمک کند.
  • الکتروتراپی: که از جریان الکتریکی سطح پایین برای کوچک کردن بواسیر استفاده می‌کند.
  • اسکلروتراپی: که شامل تزریق محلول شیمیایی به بافت بواسیر برای کاهش تورم و خونریزی است.
  • رابربند یا بستن رگ با کش لاستیکی نیز می‌تواند منجر به برداشتن بواسیر شود.

روش‌های جراحی شامل:

  •  بستن شریان بواسیری (از جمله PPH یا منگنه) و هموروئیدکتومی است.
  • هموروئیدکتومی:  در آن بافت بواسیر بریده می‌شود و پوست باقی مانده یا به هم دوخته می‌شود یا به حال خود رها می‌شود تا به طور طبیعی بهبود یابد.

نحوه درمان بواسیر بیرون زده در خانه

اولین قدم در درمان بواسیر بیرون زده، ایجاد تغییرات در سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به آن در وهله اول است:  

  •  رژیم غذایی سالم، کم چرب و سرشار از فیبر، نوشیدن مقدار زیادی آب و ورزش منظم 
  • هنگام اجابت مزاج از زور زدن خودداری کنید.
  •  چندین بار در روز از حمام سیتز با نمک اپسوم استفاده کنید. 
  • چندین بار در روز به مدت 10 تا 15 دقیقه کمپرس سرد روی ناحیه قرار دهید.
  • هنگام نشستن از یک بالشتک دونات شکل استفاده کنید.
  • از نشستن یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
  • از پماد یا شیاف بواسیر بدون نسخه استفاده کنید.

درمان‌های موضعی بدون نسخه برای بواسیر بیرون‌زده

نوع درمان به شدت علائم بستگی دارد. رایج‌ترین شکل درمان، پمادها یا کرم‌های موضعی است. این پمادها مستقیماً روی ناحیه آسیب‌دیده مالیده می شود تا تورم، خارش و ناراحتی را کاهش دهد.

از پمادهایی استفاده کنید که حاوی هیدروکورتیزون، اکسید روی یا لیدوکائین هستند. محصولاتی که حاوی مواد طبیعی مانند آلوئه ورا و فندق افسونگر هستند هم پیشنهاد می شود.

از شیاف‌های بدون نسخه نیز می توانید استفاده کنید. این شیاف‌ها در رکتوم قرار داده می‌شوند و به کاهش التهاب، تورم و سوزش کمک می‌کنند.

 برخی از داروها، مانند ملین‌ها و نرم‌کننده‌های مدفوع، نیز می‌توانند به کاهش درد و ناراحتی ناشی از بواسیر بیرون‌زده کمک کنند.

در مواردی که تغییر سبک زندگی و روش های درمان خانگی نتیجه ندهد، درمان پزشکی برای برداشتن یا کوچک کردن خود بواسیر ضروری می باشد.

آیا برای از بین بردن هموروئید پرولاپس جراحی لازم است؟

بستگی به شدت بیرون زدگی بواسیر دارد. در برخی موارد، درمان های محافظه کارانه مانند تغییر سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی و داروهای موضعی ممکن است برای کاهش علائم کافی باشد.

درمان‌های کمتر تهاجمی و غیرجراحی اغلب در کلینیک‌های سرپایی مثل کلینیک پایتخت (مرکز تخصصی لیزر بیماری های نشیمنگاهی) بدون بیهوشی انجام می‌شود.

رایج‌ترین درمان‌های غیر جراحی بواسیر:

  • بستن با نوار لاستیکی (باندینگ): یک نوار لاستیکی در اطراف پایه بواسیر قرار می‌گیرد و خون‌رسانی به آن را قطع می‌کند. باعث می‌شود بواسیر کوچک شود و در نهایت بیفتد.
  • اسکلروتراپی بواسیر: شامل تزریق محلول شیمیایی به بواسیر برای کوچک شدن آن است.
  • انعقاد مادون قرمز بواسیر، درمان با لیزر و رادیوفرکانسی، همگی گرما تولید می‌کنند: گرمای تولید شده با استفاده از این دستگاه‌های مختلف می‌تواند رگ‌های خونی تغذیه‌کننده بواسیر را مسدود کند و در نتیجه آن را از بین ببرد.

روش های درمان بواسیر با جراحی تهاجمی بوده و می تواند عوارض بیشتری ایجاد کند، بنابراین ابتدا باید درمان های غیرجراحی انجام شود. اگر درمان‌های غیر جراحی مؤثر نبود، جراحی گزینه آخر است.


Wednesday, May 7, 2025

6 مشکل پوستی در تابستان و هوای گرم + راهکار پیشنهادی پزشکان



 فصل تابستان به معنای گذراندن زمان بیشتر در فضای باز و تفریحات تابستانی است. با این حال، افزایش قرار گرفتن در معرض نور خورشید، حشرات و گیاهان سمی می‌تواند باعث ایجاد برخی مشکلات پوستی مثل التهاب، حساسیت و بثورات دردناک شود. خوشبختانه، چند راهکار ساده وجود دارد که افراد می‌توانند برای جلوگیری از بثورات ناخواسته به کار بگیرند تا با خیال راحت تفریحات تابستانی را بگذرانند. آفتاب سوختگی پوست می‌تواند لذت تابستان را از بین ببرد. یادگیری نحوه جلوگیری از این مشکلات پوستی در تابستان، برای پیشگیری از این عوارض اهمیت دارد.

1- جوش‌های آکنه

می‌توانید در هر زمانی از سال آکنه را تجربه کنید، اما در تابستان به دلیل افزایش دما، این مشکل بسیار شایع‌تر است. عرق روی پوست با باکتری‌ها و چربی مخلوط می‌شود و منافذ پوست را مسدود می‌کند و منجر به جوش می‌شود. افرادی که پوست چرب و مستعد آکنه دارند، در ماه‌های گرم تابستان جوش‌های بیشتری را تجربه می‌کنند، بنابراین لازم است اقدامات احتیاطی خاصی را برای جلوگیری از این مشکل در وهله اول انجام دهند.

درمان:

از یک پاک‌کننده حاوی اسید سالیسیلیک استفاده کنید، این محصول تولید چربی بیش از حد روی صورت شما را کنترل می‌کند و در نتیجه به از بین بردن آکنه کمک می‌کند.

پیشگیری:

  • از محصولات مراقبت از پوست و آرایش غیر کومدوژنیک استفاده کنید زیرا منافذ پوست را مسدود نمی‌کند و همچنین از آکنه و جوش جلوگیری می‌کند.
  • عرق را با یک حوله یا پارچه تمیز از روی پوست خود پاک کنید.
  • لباس‌های عرق کرده و کلاه‌ها را قبل از پوشیدن مجدد بشویید.
  • از ژل آلوئه ورا برای آرام کردن خارش و التیام برجستگی های روی پوست استفاده کنید.
  • از محصولات ضد جوش روی صورت، گردن، پشت و سینه خود استفاده کنید.
  • از پمادهایی مثل پماد تریامسینولون با مشورت پزشک استفاده کنید.

تریامسینولون ان ان لک های پوستی که در اثر تغییرات هورمونی، آفتاب سوختگی و یا حساسیت ایجاد می شوند را کمرنگ تر کرده و التهاب و قرمزی آن را کاهش می دهد. تریامسینولون به طور بالقوه می تواند التهاب مرتبط با اشکال خاصی از جوش و آکنه مانند آکنه کیستیک و آکنه التهابی را کاهش دهد.

اطلاعات و جزئیات بیشتر درباره پماد تریامسینولون ان ان

2- خشک شدن پوست

وقتی هوای بیرون گرم است، عواملی مثل آفتاب گرفتن یا سولار رفتن، باعث میشود پوست حساس تر، خشک تر و آسیب پذیرتر شود. بنابراین مصرف مرطوب کننده مناسب پوست در این شرایط اهمیت بیشتری دارد.

  • بلافاصله پس از آفتاب گرفتن، با آب تمیز و یک پاک‌کننده ملایم یا شامپو بدن مخصوص، دوش بگیرید.
  • قبل از بیرون رفتن، از ضد آفتابی استفاده کنید که SPF 30+ و مقاومت در برابر آب را داشته باشد.
  • با آب ملایم دوش بگیرید و حمام کنید، نه با آب داغ.
  • ظرف 5 دقیقه پس از دوش گرفتن، مرطوب‌کننده بدون عطر بزنید.

3-فولیکولیت

فولیکولیت مو

هر مویی از بدن شما از روزنه‌ای به نام فولیکول رشد می‌کند. وقتی فولیکول‌ها عفونی شوند، دچار فولیکولیت می‌شوید. فولیکول‌های موی عفونی شبیه جوش به نظر می‌رسند، اما معمولاً خارش‌دار و حساس هستند. برای کاهش خطر ابتلا به فولیکولیت در تابستان:

  • بلافاصله پس از تمرین، لباس‌های تنگ ورزشی را عوض کنید و دوش بگیرید.
  • از وان آب گرم و جکوزی دوری کنید. بسیاری از افراد از وان آب گرم دچار فولیکولیت می‌شوند.
  • هنگامی که هوا گرم و مرطوب است، لباس‌های نخی و گشاد بپوشید.

4- بثورات ناشی از عرق سوز شدن

عرق سوز فقط مخصوص نوزادان نیست. بزرگسالان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد، به خصوص در شرایط گرم و مرطوب.
Heat rash occurs when sweat is trapped in the skin. Symptoms can range from small blisters to deep, inflamed lumps. Some forms of heat rash are very itchy.

بثورات حرارتی زمانی رخ می دهد که عرق در پوست به دام می افتد. علائم می تواند از تاول های کوچک تا توده های عمیق و ملتهب متغیر باشد. برخی از انواع بثورات حرارتی بسیار خارش دار هستند.
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heat-rash/symptoms-causes/syc-20373276

اگر غدد عرق مسدود شود، عرق نمی‌تواند خارج شود و زیر پوست جمع می‌شود در نتیجه باعث بثورات و برآمدگی‌های ریز و خارش‌دار می‌شود. وقتی این برآمدگی‌ها میترکند و عرق آزاد می‌کنند، بسیاری از افراد احساس خارش روی پوست خود می‌کنند.
هر کاری که بتوانید برای جلوگیری از تعریق زیاد انجام دهید:

  • لباس‌های سبک و گشاد از جنس پنبه بپوشید.
  • در خنک‌ترین ساعات روز در فضای باز یا در معرض تهویه مطبوع ورزش کنید.
  • با استفاده از پنکه، دوش آب سرد و تهویه مطبوع، پوست خود را خنک نگه دارید.

5- آلرژی به آفتاب

شرایط زیر، ممکن است باعث شود هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب کهیر یا تاول بزنید:

  • مصرف داروهای خاص
  • حساسیت به آفتاب (معمولاً در خانواده ارثی است)
  • اگر به آفتاب آلرژِی دارید، روی پوست بدون پوشش، برآمدگی‌های قرمز، پوسته پوسته و بسیار خارش‌دار خواهید دید. برخی افراد نیز تاول می‌زنند.

برای جلوگیری از واکنش آلرژیک پوستی ناشی از آفتاب:

  • داروهای خود را بررسی کنید یا با داروساز مشورت کنید.
  • داروهایی که می‌توانند باعث واکنش آلرژیک به آفتاب شوند شامل کتوپروفن (موجود در برخی از داروهای مسکن) و آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین، داکسی سایکلین و مینوسیکلین هستند. اگر دارو علت آلرژی است، از آفتاب دور بمانید.
  • از پوست خود در برابر آفتاب با استفاده از کرم ضد آفتاب محافظت کنید.

6- خارش شناگر

به عنوان "خارش حلزون" نیز شناخته می‌شود، بثورات خارش‌داری است که پس از شنا کردن یا راه رفتن در دریا و سایر آب‌ها ظاهر می‌شود. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که انگل‌های موجود در آب به پوست نفوذ می‌کنند و باعث ایجاد لکه‌های قرمز ریز در مناطقی می‌شوند که لباس آنها را نمی‌پوشاند. گاهی اوقات، کهیر و تاول‌های شدیداً خارش‌دار ممکن است ظاهر شوند.
کودکان به ویژه مستعد ابتلا به این بیماری هستند زیرا تمایل دارند در آب‌های کم‌عمق و گرم‌تر بمانند، جایی که این انگل‌ها تمایل به تجمع و تکثیر بیشتر دارند.

نکاتی برای جلوگیری از خارش شناگران:

  • از آب‌های راکد و آلوده که دمای بالایی دارند، دوری کنید. وقتی آب آلوده است، ممکن است علامتی ببینید که به شما می‌گوید از آب دور بمانید، یا ممکن است در مورد کسی بشنوید که اخیراً پس از بودن در آب دچار بثورات خارش‌دار شده است. هشدارها را جدی بگیرید و از آن دوری کنید.
  • پس از خارج شدن از آب، پوست خود را به سرعت با حوله خشک کنید. انگل‌ها زمانی شروع به لانه‌سازی می‌کنند که آب روی پوست شروع به تبخیر کند، نه زمانی که در آب هستید، بنابراین با حوله خود را پاک کنید.

7- عفونت های قارچی

  • مثال: پای ورزشکار، خارش جوک، کرم حلقوی، کاندیدیازیس.
  • علت: عرق و گرما باعث رشد قارچ می شود.
  • پیشگیری: پوست را خشک نگه دارید، لباس ها را مرتب عوض کنید، از لباس های تنگ خودداری کنید، در صورت مستعد عفونت از پودرها یا کرم های ضد قارچ استفاده کنید

راهکارهای پیشگیری از مشکلات پوستی در هوای گرم

درمان بثورات گرمایی خفیف، خنک کردن پوست و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض گرمایی است که باعث ایجاد این بیماری شده است. هنگامی که پوست خنک شود، بثورات گرمایی خفیف به سرعت از بین می‌روند.
این دستورالعمل‌های کلی را دنبال کنید:

  1. از ساییدن پوست خودداری کنید.
  2. از پاک‌کننده‌های ملایم استفاده کنید.
  3. از مالیدن مستقیم لوسیون‌ها یا پمادهای آرایشی روی بثورات خودداری کنید.
  4. برای تمیز کردن از آب گرم (نه داغ) استفاده کنید.
  5. استفاده از هرگونه لوازم آرایشی یا لوسیونی که اخیراً استفاده کرده‌اید را متوقف کنید
  6. تا حد امکان ناحیه آسیب‌دیده را در معرض هوا قرار دهید.
  7. لوسیون دارویی کالامین و همچنین کرم هیدروکورتیزون (1%) بدون نسخه را برای انواع درماتیت تماسی امتحان کنید.
منبع: