Wednesday, October 16, 2024

کاربردهای نوین اندوسکوپی در تشخیص و درمان سرطان‌ها

 به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آندوسکوپی چیست؟ آندوسکوپی یک روش غیر جراحی برای معاینه دستگاه گوارش می باشد. با استفاده از یک آندوسکوپ (یک لوله انعطاف پذیر با یک نور و دوربین متصل به آن) پزشک می تواند تصاویر دستگاه گوارش شما را روی یک مانیتور تلویزیون رنگی مشاهده کند.

آندوسکوپی به پزشک اجازه می دهد تا با استفاده از یک لوله بلند و نازک با نور و دوربین در انتهای دستگاه گوارش شما را از نزدیک ببیند.  برخی از آندوسکوپ‌ها فضایی دارند که پزشک می‌تواند ابزار جراحی را برای جراحی یا برداشتن بافت قرار دهد. روش های آندوسکوپی معمولاً توسط متخصصان گوارش (متخصص گوارش) انجام می شود.

در این روش پزشک با استفاده از ابزاری مخصوص اندام‌های داخلی و عروق بدن را مورد بررسی قرار می‌دهد. آندوسکوپ لوله ای بلند و انعطاف پذیر است، که دارای دوربین و روشنایی است و تصویر تهیه شده از آن بر روی مانیتور قابل مشاهده می باشد. در برخی مواد و در صورت لزوم از آندوسکوپی برای دریافت نمونه بافت و یا همان بیوپسی نیز استفاده می شود.

آندوسکوپی چیست- clinicdarman.com

لاپاراسکوپی چیست

لاپاراسکوپی نوعی آندوسکوپی است. یک لوله انعطاف پذیر معمولا از طریق یک برش در نزدیکی ناف شما وارد می شود تا به پزشک دیدی از حفره شکمی بدهد. همچنین برای بررسی اندام های تولید مثل استفاده می شود.

انواع آندوسکوپی

در طول آندوسکوپی فوقانی: یک آندوسکوپ از دهان و گلو و به مری وارد می شود و به پزشک اجازه می دهد مری، معده و قسمت فوقانی روده کوچک را مشاهده کند.

آندوسکوپی معده

در روش سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی: آندوسکوپ ها را می توان از طریق راست روده به روده بزرگ (کولون) برای بررسی این ناحیه از روده فرستاد. 

شکل خاصی از آندوسکوپی به نام ERCP: تصاویری از پانکراس، کیسه صفرا و ساختارهای مرتبط را امکان پذیر می کند. ERCP همچنین برای قرار دادن استنت و بیوپسی استفاده می شود.

سونوگرافی آندوسکوپی یا EUS ترکیبی از آندوسکوپی فوقانی و معاینه اولتراسوند برای به دست آوردن تصاویر و اطلاعات در مورد قسمت های مختلف دستگاه گوارش است.

آندوسکوپی کپسولی

در این نوع آندوسکوپی، کپسولی را می بلعید که حاوی دوربین است. اندازه این کپسول به اندازه یک قرص ویتامین است. همانطور که کپسول راه خود را از طریق دستگاه گوارش باز می کند، دوربین عکس می گیرد و آنها را به صورت بی سیم به ضبط کننده ای که روی کمربند بسته اید ارسال می کند. این روش به ویژه در گرفتن تصاویر از روده کوچک، که انجام آن با یک آندوسکوپ معمولی دشوار است، خوب است. این کپسول طوری طراحی شده است که پس از چند روز از بدن دفع می شود.

چه موقع اندوسکوپی لازم است؟

پزشکان اغلب آندوسکوپی را در موارد زیر توصیه می کنند:

  • درد معده
  • زخم، گاستریت یا مشکل در بلع
  • خونریزی دستگاه گوارش
  • تغییر در عادات روده (یبوست مزمن یا اسهال)
  • پولیپ روده بزرگ (با علائم پولیپ روده آشنا شوید.)
  • غربالگری معمول سرطان روده بزرگ
  • علاوه بر این، پزشک ممکن است از آندوسکوپ برای بیوپسی (برداشتن بافت) برای بررسی و تشخیص بیماری استفاده کند.

آندوسکوپی همچنین ممکن است برای درمان مشکل دستگاه گوارش استفاده شود. به عنوان مثال، آندوسکوپ نه تنها ممکن است خونریزی فعال از یک زخم را تشخیص دهد، بلکه می‌توان دستگاه‌هایی را از داخل آندوسکوپ عبور داد که می‌توانند خونریزی را متوقف کنند. در روده بزرگ، پولیپ ها را می توان از طریق اسکوپ برداشت تا از ایجاد سرطان روده بزرگ جلوگیری شود.

همچنین، با استفاده از ERCP، سنگ های صفراوی را که از خارج از کیسه صفرا و به مجرای صفراوی عبور کرده اند، اغلب می توان برداشت.

چه بیماری هایی را می توان با آندوسکوپی پیدا کرد؟

از جمله عارضه هایی که با آندوسکوپی قابل مشاهده است عبارتند از:

  • سرطان
  • مشکلات مجرای صفراوی
  • خونریزی گوارشی، چه به دلیل زخم معده یا علل دیگر
  • بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)
  • مری بارت، وضعیتی که در آن مری در اثر رفلاکس اسید آسیب دیده است.

خطرات و عوارض آندوسکوپی

عوارض آندوسکوپی

به طور کلی، آندوسکوپی بسیار ایمن است، اما این روش دارای چند عارضه بالقوه است که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سوراخ شدن (پارگی دیواره روده)
  • واکنش به آرام بخش
  • عفونت
  • خونریزی
  • پانکراتیت در نتیجه ERCP

خونریزی ناشی از آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی معمولا جزئی است و ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد.

مطالعات نشان داده اند که اگر پزشک پولیپ ها را بردارد، احتمال خونریزی یا سوراخ شدن حین کولونوسکوپی بیشتر است. 

ممکن است تا ۲ هفته بعد از کولونوسکوپی خونریزی ادامه داشته باشد. 

اگر سوراخی دارید، ممکن است برای ترمیم پارگی به جراحی نیاز داشته باشید.

اقدامات لازم قبل از اندوسکوپی

  1. آماده سازی روده برای معاینه دستگاه گوارش فوقانی (آندوسکوپی فوقانی یا ERCP) به چیزی بیش از ناشتا بودن ۶-۸ ساعت قبل از عمل نیاز ندارد. 
  2. برای معاینه کولون باید روده ها از مدفوع تخلیه شود. بنابراین، یک ملین یا گروهی از ملین ها در روز قبل از عمل تجویز می شود.
  3. آرام بخش: برای اکثر معاینات با آندوسکوپ، شما آرامبخش مصرف می کنید. 

آندوسکوپی چقدر طول می کشد؟

آندوسکوپی معمولا ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت طول می کشد. زمان آن بستگی به روش دارد.

آیا آندوسکوپی دردناک است؟

آندوسکوپی با مصرف آرام بخش همراه است، بنابراین نباید دردی احساس کنید. گاهی اوقات بیماران هنگام قرار دادن اسکوپ احساس فشار می کنند، اما به سرعت میگذرد.به ندرت پزشکان از بیهوشی عمومی برای آندوسکوپی استفاده می کنند

عوارض جانبی آندوسکوپی

اگر آندوسکوپ در دهان شما قرار داده شده باشد، ممکن است برای چند روز صدایتان گرفته باشد یا گلودرد داشته باشید. 

اگر اسکوپ وارد روده شما شده باشد، ممکن است نفخ کرده باشید یا گرفتگی داشته باشید.

مراقبت های بعد از آندوسکوپی

بیمار بعد از آندوسکوپی در بیمارستان یا کلینیک منتظر می ماند تا زمانی که اثر آرامبخش از بین می رود. 

علائم حیاتی شما را زیر نظر خواهد بود و ممکن است تا یک ساعت طول بکشد. به یک همراه نیاز دارید که شما را به خانه برساند.

اگر کولونوسکوپی انجام داده اید، باید بتوانید در عرض ۲۴ ساعت به روال عادی زندگی خود بازگردید.

اگر موارد زیر را مشاهده کردید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

  • درد شدید در شکم
  • تب
  • اجابت مزاج خونی که بهتر نمی شود
  • خونریزی از مقعد که بهتر نمی شود
  • سرگیجه یا ضعف
  • مشکلات تنفسی
  • درد گلو که بدتر می شود و مشکل در بلع
  • استفراغ، به خصوص اگر خونی باشد

Saturday, October 12, 2024

بیماری سلیاک چیست و چه علائمی دارد

 بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی است که با خوردن گلوتن، پروتئینی که در گندم، جو و سایر غلات وجود دارد، ایجاد می شود. هنگامی که فرد مبتلا به بیماری سلیاک چیزی حاوی گلوتن می خورد یا می نوشد، بدنش نسبت به پروتئین بیش از حد واکنش نشان می دهد. این واکنش به پرزهای امتداد دیواره روده کوچک آسیب می رساند. 

هنگامی که پرزهای روده آسیب می بینند، روده کوچک نمی تواند به درستی مواد مغذی غذا را جذب کند. در نهایت منجر به سوء تغذیه و به طور بالقوه علائمی از ضعیف شدن استخوان ها گرفته تا تغییرات خلقی و سقط جنین شود.

به گزارش سوربان

اکثر افراد مبتلا به بیماری سلیاک هرگز نمی دانند که به آن مبتلا هستند. تنها 20 درصد از افراد مبتلا به این بیماری تشخیص درست را دریافت می کنند.


بیماری سلیاک چیست و چه علائمی دارد

بیماری سلیاک می تواند علائم مختلفی از جمله اسهال، درد شکم و نفخ ایجاد کند. بیماری سلیاک ناشی از واکنش نامطلوب به گلوتن است که یک پروتئین رژیمی است که در 3 نوع غلات یافت می شود:


گندم

جو

چاودار

خوردن غذاهای حاوی گلوتن می تواند باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم گوارشی شود، مانند:


اسهال

معده درد

نفخ

سوء هاضمه

یبوست

بیماری سلیاک همچنین می تواند به جز علائم گوارشی علائم عمومی تری ایجاد کند، از جمله:


خستگی (خستگی) در نتیجه عدم دریافت مواد مغذی کافی از غذا (سوء تغذیه)

کاهش وزن ناخواسته

بثورات خارش دار (درماتیت هرپتی فرمیس)

مشکلات باردار شدن (ناباروری)

اختلال عصبی 

اختلالاتی که بر هماهنگی، تعادل و گفتار تأثیر می گذارد 

کودکان مبتلا به بیماری سلیاک ممکن است با سرعت مورد انتظار رشد نکنند و بلوغشان به تاخیر بیفتد.


بسیاری از افراد مبتلا به سلیاک که در شرف ازدواج هستند گمان می کنند سلیاک و ازدواج امری غیر ممکن است و امکان بارداری برای بیماران مبتلا به سلیاک وجود ندارد. در ادامه این مورد را بیشتر بررسی می کنیم:


آیا بیماری سلیاک باعث ناباروری میشود؟

بله، شواهدی وجود دارد که حاکی از ارتباط بین بیماری سلیاک و خطر ناباروری است. با این حال، میزان حاملگی در افرادی که تحت درمان برای این بیماری قرار دارند تقریباً مشابه آنهایی است که فاقد آن هستند.


خبر خوب این است که وقتی زنان مبتلا به بیماری سلیاک باردار می‌شوند و از یک رژیم غذایی سخت بدون گلوتن پیروی می‌کنند، باروری آن‌ها به حالت عادی باز می‌گردد و مشکلی بزرگ‌تر از سایرین بدون بیماری سلیاک ندارند.


برخی از مطالعات نشان داده اند که زنان مبتلا به بیماری سلیاک ممکن است مشکلات باروری داشته باشند. مشخص نیست که آیا مسائل تغذیه ای (سوء جذب) ممکن است باعث مشکلات تولید مثل شود یا اینکه سیستم ایمنی ممکن است مقصر باشد.


بیماری سلیاک می‌تواند بر باروری مردان نیز تأثیر بگذارد و می‌تواند باعث ناهنجاری‌هایی در کیفیت اسپرم شود که منجر به ناباروری می شود.


آیا فرد مبتلا به بیماری سلیاک می‌تواند باردار شود؟

به نقل از سایت dallasivf.com


celiac disease itself doesn’t cause infertility it just makes it more difficult for the body to get or stay pregnant


بیماری سلیاک به خودی خود باعث ناباروری نمی شود، بلکه باردار شدن و باردار ماندن بدن را دشوارتر می کند.


این بیماری مانع بارداری نخواهد شد. ممکن است سخت تر از برخی افراد دیگر باشد، اما ممکن است.


اگر به بیماری سلیاک مبتلا هستید و در تلاش برای بچه دار شدن هستید، حتما از یک رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی کنید. با این حال، از آنجایی که هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما فقط مدیریت علائم و رعایت رژیم غذایی وجود دارد.


در صورت بارداری آیا فرزندم سلیاک خواهد داشت؟

اگر شما مبتلا به بیماری سلیاک هستید، ممکن است ژن های خود را به فرزندان خود منتقل کنید. با این حال، خطر ابتلا به بیماری سلیاک در یکی از بستگان درجه یک (والدین، فرزندان و خواهر و برادر) 100٪ نیست. این خطر در واقع بین 5 تا 10 درصد تخمین زده می شود.

بیماری سلیاک کنترل نشده با سقط جنین، زایمان زودرس، وزن کم نوزاد هنگام تولد و مرده زایی مرتبط است. اما اگر گلوتن را از رژیم خود حذف کنید، این خطرات کاملاً ناپدید می شوند. همچنین، زمانی که برای دو نفر غذا می خورید، باید مطمئن شوید که ویتامین ها و مواد معدنی کافی دریافت می کنید


عوارض بیماری سلیاک در بارداری چیست؟

زنانی که با وجود بیماری سلیاک باردار می شوند ممکن است دوران بارداری کوتاه تری را تجربه کنند و سلیاک منجر به زایمان زودرس شود که این موضوع می تواند باعث وزن کم نوزاد شود.


فشارخون بارداری، کم خونی، سقط جنین، جدا شدن جفت و انقباض شدید ماهیچه های رحم از دیگر عوارض سلیاک در زمان بارداری می باشد.


اگر 6 الی 12 ماه از رژیم غذایی فاقد گلوتن پیروی شود این تاثیرات نامطلوب بر روی باروری در اثر سلیاک از بین می رود.


زنان باردار مبتلا به بیماری سلیاک می توانند طیف وسیعی از غلات بدون گلوتن مصرف کنند. به عنوان مثال، برنج، ذرت، گندم سیاه، شبه غلات مانند کینوا و البته حبوبات. اینها بخش مهمی از رژیم غذایی زنان باردار مبتلا به بیماری سلیاک هستند زیرا کربوهیدرات ها و پروتئین های با کیفیت بالا را فراهم می کنند.


رژیم غذایی بدون گلوتن تاثیر منفی بر رشد و نمو جنین و بعداً بر ترکیب شیر مادر برای آن دسته از زنانی که انتخاب می‌کنند نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه کنند، ندارد.


"7" روش خانگی فوری برای درمان دل‌پیچه و اسهال که باید بدانید

 اسهال اغلب یک پاسخ است که بدن برای مقابله با اختلالات گوارشی نشان می دهد. اسهال حاد کمتر از 2 هفته طول می کشد و ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، مانند:


• عفونت ویروسی 

• عفونت باکتریایی 

• عفونت انگلی 

• مسمومیت غذایی 

• مصرف آنتی بیوتیک 

• غذا یا آب آلوده و عفونی 

اسهال عفونی در کودکان خردسال شایع است و اغلب توسط یک ویروس ایجاد می شود. اگر به مناطق محرومی که آب آلوده دارند سفر کنید، ممکن است دچار اسهال مسافرتی شوید. همچنین باکتری های مواد غذایی که به درستی پخته نشده اند، عمدتاً موجب مسمومیت غذایی خواهد شد.


در ادامه روش های درمان خانگی دل پیچه و اسهال بزرگسالان و کودکان را بررسی خواهیم کرد: 


1- آبرسانی و هیدراته کردن بدن


از آنجایی که اسهال موجب کم آبی بدن می شود، آبرسانی مجدد بدن بسیار مهم است. کم آبی بدن در اثر اسهال می تواند در کودکان خردسال کشنده باشد. به همین دلیل برای شیرخوارانی که دچار اسهال هستند توصیه می شود به شیردهی یا شیرخشک دادن ادامه دهید.


مقدار کمی از محلول های هیدراتاسیون خوراکی کودکان بدون نسخه، مانند Pedialyte، به طور مکرر داده شود. 


سایت www.healthline.com نقل می کند: 


for adults with mild symptoms of diarrhea, sports drinks and over-the-counter rehydration solutions are equally effective


Alcohol, milk, soda, and other carbonated or caffeinated drinks should not be used for hydration, as they may make your symptoms worse.


برای بزرگسالانی که علائم خفیف اسهال دارند، نوشیدنی های ورزشی و محلول های آبرسانی بدون نسخه موثر هستند. الکل، شیر، نوشابه و سایر نوشیدنی های گازدار یا کافئین دار نباید برای هیدراتاسیون استفاده شوند، زیرا ممکن است علائم را بدتر کنند.


2. پروبیوتیک ها


پروبیوتیک ها (به صورت پودر یا قرص) منابع باکتری های "خوب" هستند که در مجرای روده برای سلامت روده کار می کنند. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در غذاهای خاصی وجود دارند، از جمله:


• پنیرهای نرم کهنه 

• چغندر 

• شکلات تلخ 

• زیتون سبز 

• کفیر 

• کامبوچا 

• کلم ترش 

• ترشیجات 

• ماست 

باکتری های خوبی که در مجرای روده زندگی می کنند برای عملکرد طبیعی دستگاه گوارش ضروری هستند و نقش مهمی در محافظت از روده در برابر عفونت دارند.


هنگامی که سیستم گوارش تحت تأثیر باکتری ها یا ویروس های ناسالم قرار می گیرد، ممکن است دچار اسهال شوید. پروبیوتیک ها با بازگرداندن تعادل باکتری های روده به درمان اسهال کمک می کنند. پروبیوتیک هایی که مخمر هستند، باید در افراد با ضعف سیستم ایمنی با احتیاط مصرف شود.


3. داروهای بدون نسخه


اگر اسهال حاد باشد و علائم اسهال شدید نباشد، با مشورت پزشک، از چندین داروی بدون نسخه برای بهبودی می توانید استفاده کنید.


 داروهای رایج بدون نسخه شامل:


•  بیسموت ساب سالیسیلات  

•  لوپرامید  

• آنتی بیوتیک ها 

• ضد انگل ها 

این داروها می توانند علائم اسهال را تسکین دهند، اما علت اصلی را درمان نمی کنند.


اگر اسهال بیش از 14 روز طول بکشد، مزمن است و اگر اسهال مزمن دارید، نباید بدون اجازه پزشک از این داروها استفاده کنید. اسهال در کودکان و کم آبی ناشی از آن می تواند خطرناک باشد. از داروهای بدون نسخه برای درمان اسهال در کودکان استفاده نکنید.


 نوزادان زیر 3 ماه که مبتلا به اسهال هستند باید سریعاً نزد پزشک برده شوند.


اگر بیش از 7 روز است که علائم اسهال و درد شکمی، اسهال خونی و تب دارید باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. 


به نقل از سایت health.com:


Bacteria or parasites from contaminated food or water and viruses may cause diarrhea. Loose, watery stools may be a side effect of certain medicines or a food intolerance. Chronic diarrhea, which lasts four weeks or longer, often occurs with chronic illnesses like Crohn's disease.


باکتری ها یا انگل از غذا یا آب آلوده و ویروس ها ممکن است باعث اسهال شوند. مدفوع شل و آبکی ممکن است از عوارض جانبی برخی داروها یا عدم تحمل غذایی باشد. اسهال مزمن، که چهار هفته یا بیشتر طول می کشد، اغلب با بیماری های مزمن مانند بیماری کرون رخ می دهد.


4. غذاهای مفید برای اسهال 




در حالی که ممکن است در صورت ابتلا به اسهال، غذا خوردن غیر منطقی به نظر برسد، اما خوردن برخی غذاها می تواند به کاهش علائم اسهال کمک کند. به غذاهای کم فیبر و «BRAT» پایبند باشید که به سفت شدن مدفوع کمک می کند. موز بسیار مفید است زیرا حاوی پتاسیم است که حرکات مکرر روده را از بین می برد. این مواد غذایی عبارتند از:


• موز 

• برنج سفید 

• سس سیب 

• نان تست 

• بلغور جو دوسر 

• سیب زمینی آب پز یا پخته (پوست کنده) 

• مرغ پخته با پوست جدا شده 

• سوپ مرغ  

5. غذاهایی که باید اجتناب کنید


غذاهای سرخ شده و چرب معمولاً در افرادی که اسهال دارند به خوبی هضم نمی شود. همچنین باید غذاهای پرفیبر مانند سبوس و میوه ها و سبزیجات را که نفخ را افزایش میدهد محدود کنید.


 غذاهایی که موقع اسهال باید اجتناب کرد عبارتند از:


• الکل 

• شیرین کننده های مصنوعی (موجود در آدامس، نوشابه های رژیمی و جایگزین های قند) 

• لوبیا، نخود، ذرت، نخود فرنگی 

• انواع توت و آلو 

• انواع کلم، گل کلم و کلم بروکلی 

• قهوه 

• سبزیجات با برگ سبز 

• شیر 

• فلفل 

6. دمنوش های گیاهی


دمنوش‌های گیاهی زیر هم به شکل گرم هم به شکل سرد برای درمان اسهال مفید هستند:


• چای بابونه: بابونه به تسکین ناراحتی معده و اسهال کمک می کند. 

• چای سبز: چای سبز بروز اسهال را کاهش می دهد. 

• چای بادرنجبویه: جوشاندن ساقه های علف لیمو برای تهیه چای به تسکین اسهال کمک می کند. 

• گلوتامین: گلوتامین یک اسید آمینه مهم است که بدن شما از آن برای ساخت پروتئین استفاده می کند. بری مکمل گلوتامین موجب کاهش اسهال پس از عفونت گوارشی می شود. 

• عصاره زغال اخته: این داروی گیاهی می تواند خون را رقیق کند و ممکن است با داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت تداخل داشته باشد. 

• برگ تمشک: به "خشک کردن" غشاهای مخاطی روده کمک می کند. در صورت بارداری استفاده نشود. 

7. زنجبیل را امتحان کنید




زنجبیل برای درمان انواع ناراحتی های معده مفید است و حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی، بیماری حرکت و بارداری را کاهش می دهد.


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم 


مؤسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (www.niddk.nih.gov) توصیه می کند در صورت داشتن علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:


• اسهال بیش از 2 روز طول بکشد 

• تب 102 درجه فارنهایت یا بالاتر 

• استفراغ مکرر 

• مدفوع شل بیش از 5 مرتبه در 24 ساعت 

• درد شدید در شکم یا راست روده 

• مدفوع سیاه، قیری، خونی یا پر از چرک 

• علائم کم آبی بدن 

• درد شدید شکم 

• خشکی پوست و دهان 

اگر اسهال کودک بیش از 24 ساعت طول کشید یا هر یک از علائم بالا را داشت، باید فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد.


اسهال باعث مدفوع شل و آبکی می شود و به طور کلی پس از دو الی سه روز برطرف می شود. برای درمان خانگی دل پیچه و اسهال می توانید اسهال را در خانه با داروهایی مانند خوردن غذاهای ملایم، نوشیدن مایعات زیاد و  زنجبیل یا پروبیوتیک ها درمان کنید. قبل از مصرف دارو یا مکمل OTC برای اسهال با پزشک مشورت کنید.


در صورت بروز مدفوع سیاه، خونی، درد شدید شکم یا علائم کم آبی بدن، به پزشک مراجعه کنید.

منبع:

https://www.mardomsalari.ir/news/224058/preview//