Wednesday, September 18, 2024

چه چیزی باعث سندرم روده تحریک پذیر می شود؟

 

در حالی که چندین علت برای ایجاد علائم IBS شناخته شده است، اما همچنان متخصصان نمی دانند چه چیزی باعث این بیماری می شود. مطالعات نشان می دهد که روده بزرگ بیش از حد حساس می شود و به تحریک خفیف بیش از حد واکنش نشان می دهد. به جای حرکات آهسته و ریتمیک عضلات، عضلات روده دچار اسپاسم می شوند. که می تواند باعث اسهال یا یبوست شود.

titrekootah

نظریه دیگری نشان می دهد که ممکن است علت سندرم روده تحریک پذیر شامل مواد شیمیایی ساخته شده توسط بدن، مانند سروتونین و گاسترین باشد که سیگنال های عصبی بین مغز و دستگاه گوارش را کنترل می کند.

عوامل خطر برای سندرم روده تحریک پذیر

این بیماری بیشتر زنان و جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. به نظر می رسد برخی چیزها باعث میشود بعضی از افراد بیشتر از دیگران به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا شوند:

در بدو تولد مونث بودن و زن بودن: زنان حدود دو برابر تعداد مردان به این بیماری مبتلا هستند. دلیل آن مشخص نیست، اما برخی از محققان فکر می کنند که تغییر هورمون ها در چرخه قاعدگی ممکن است با آن ارتباط داشته باشد.

سن: IBS می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد، اما احتمال بروز آن در افراد نوجوان تا 40 ساله بیشتر است.

سابقه خانوادگی: برخی از مطالعات نشان داده اند که ژنتیک ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد.

استرس و مشکلات عاطفی و روحی و روانی: به نظر می رسد برخی از افراد مبتلا به IBS، استرس دارند، یک اختلال روانی دارند یا در زندگی خود دچار یک رویداد آسیب زا مانند سوء استفاده جنسی یا خشونت خانگی شده اند. مشخص نیست که چه چیزی اول میاید - استرس یا IBS؟ اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مدیریت استرس و رفتار درمانی می تواند به کاهش علائم در برخی از افراد مبتلا به این بیماری کمک کند.

حساسیت های غذایی: برخی از افراد ممکن است هنگام خوردن لبنیات، گندم، قند موجود در میوه ها به نام فروکتوز، دچار غرش سیستم گوارشی شوند. 

غذاهای چرب، نوشیدنی های گازدار و الکل نیز می توانند هضم غذا را مختل کنند. هیچ مدرکی وجود ندارد که این غذاها باعث ایجاد سندرم روده تحریک پذیر شوند، اما ممکن است باعث ایجاد علائم شوند.

درمان سندروم روده تحریک پذیر

درمان سندروم روده تحریک پذیر

تقریباً همه افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر می توانند بهبود پیدا کنند، اما هیچ درمان واحدی وجود ندارد. بسیاری از موارد می توانند علائم IBS را تحریک کنند، از جمله برخی غذاها، داروها، وجود گاز یا نفخ و استرس عاطفی. شما باید تشخیص دهید که محرک های شما چیست. ممکن است نیاز به ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و مصرف دارو داشته باشید.

تغییر سبک زندگی

  • از کافئین (در قهوه، چای و نوشابه) اجتناب کنید.
  • فیبر را آهسته و به مرور با غذاهایی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و آجیل به رژیم غذایی خود اضافه کنید.افزودن فیبر زیاد به یکباره می تواند منجر به گاز و نفخ شود. مکمل فیبر ممکن است برای روده راحت تر از غذاهای مملو از فیبر باشد.
  • حداقل هشت لیوان آب در روز بنوشید.
  • سیگار نکشید

ورزش بیشتر برای کاهش استرس مفید است. گزینه های کاهش استرس شامل: 

  • تنفس دیافراگمی/شکمی
  • تجسم / تصویرسازی مثبت
  • مدیتیشن
  • آهسته غذا بخورید و غذای خود را کاملا بجوید تا راحت هضم شود.
  • وعده های غذایی را حذف نکنید در عوض، به برنامه غذایی منظمی پایبند باشید تا به حرکت منظم روده کمک کند.
  • وعده های غذایی کوچکتر را به جای وعده های غذایی بزرگ بخورید.
  • غذاهایی که می خورید را یادداشت کنید تا بتوانید بفهمید کدام غذاها باعث بروز حملات IBS می شوند.
  • هر شب 7 تا 9 ساعت بخوابید که می تواند به کاهش استرس محرک سندروم روده تحریک پذیر کمک کند
  • به طور منظم ورزش کنید، به پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا یا سایر تمریناتی که ضربان قلب شما را افزایش می دهد فکر کنید. با هدف حداقل 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته.
  • نوشیدنی های گازدار را کنار بگذارید.حباب های آن ها می توانند روده شما را تحریک کنند.

درمان سندروم روده تحریک پذیر با دارو

انواع داروها و مکمل های زیر برای درمان سندروم روده تحریک پذیر استفاده می شود:

  • مکمل های حجیم کننده مانند پسیلیوم، سبوس گندم و فیبر ذرت به کند کردن حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش کمک می کند و همچنین ممکن است به تسکین علائم کمک کند.
  • آنتی بیوتیک ها مانند ریفاکسیمین (Xifaxan) می توانند میزان باکتری را در روده  تغییر دهند. به مدت 2 هفته قرص مصرف می کنید. می تواند علائم را تا 6 ماه کنترل کند. 
  • داروهای ضد اسپاسم می توانند اسپاسم عضلانی روده بزرگ را کنترل کنند.
  • داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است به کاهش علائم در برخی افراد کمک کنند.
  • پروبیوتیک ها باکتری ها و مخمرهای زنده ای هستند که برای سلامتی، به ویژه دستگاه گوارش شما مفید هستند و در انواع غذاها مانند ماست، کامبوجا و پنیر کوتیج نیز یافت می شوند. 
  • الوکسادولین (Viberzi) برای کمک به کاهش انقباضات روده، گرفتگی شکم و اسهال تجویز می شود.
  • لوپرامید (ایمودیوم) با کاهش سرعت حرکت روده عمل می کند. این کار تعداد دفعات روده را کاهش می دهد و مدفوع را کم آب می کند.

پزشکان نمی‌دانند چه چیزی باعث IBS می‌شود، اما می‌دانند که خطر ابتلا به بیماری‌های جدی‌تری مانند سرطان روده بزرگ را افزایش نمی‌دهد. با این حال، علائم آن ناخوشایند است و می تواند دردناک باشد. در حالی که هنوز هیچ درمانی وجود ندارد، رعایت مسائلی مثل تغییر سبک زندگی، میتواند ناراحتی را کاهش دهد.

https://www.titrekootah.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-13/122400-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%B3%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%85-%D8%B1%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%DA%A9-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B9%D8%AB-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%86-%DA%86%D9%87-%D9%85%DB%8C-%DA%AF%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF

پماد رکتول برای چیست + فیلم استفاده و عوارض



 بسته بندی پماد رکتول همراه با اپلیکاتور می باشد که داخل آن با پماد پر می شود و وارد مقعد می شود. افرادی که از پماد رکتول

 برای درمان شقاق استفاده می کنند بهتر است به جای اپلیکاتور از انگشت یا گوش پاک کن استفاده کنند.

clinicdarman

پماد رکتول چیست؟

پماد رکتول یکی از داروهایی است که برای درمان بیماری های مقعدی مثل بواسیر و شقاق استفاده می شود. پماد رکتول حاوی ترکیباتی مثل روی، هیدروکورتیزون و لیدوکائین می باشد. این موارد برای درمان بواسیر درجه یک و دو و درمان شقاق نیز به کار گرفته می شوند:


اکسید روی خاصیت محافظت کننده و تسکین دهنده دارد که برای کاهش التهاب و تحریک موثر است.

لیدوکائین نیز یک بی حس کننده موضعی است که باعث آرام شدن درد می شود.

هیدروکورتیزون نیز یک داروی استروئیدی است که با آرام کردن پاسخ ایمنی بدن برای کاهش درد، خارش و تورم (التهاب) عمل می کند.

سایر مواد غیرفعال تشکیل دهنده این پماد روغن ها و نرم کننده ها می باشد.

پماد رکتول برای درمان بواسیر

پماد رکتول برای بواسیر خارجی مانند پماد آنتی هموروئید، شیاف بیزاکودیل و … یک داروی بدون نسخه است که به دلیل ترکیب اثرات آن با هم در روند درمان بواسیر به دلایل زیر استفاده می شود:


درد مقعد را تسکین می دهد: به دلیل داشتن ترکیبات لیدوکائین و هیدروکورتیزون در پماد رکتول باعث بی حس شدن اعصاب مقعد شده و در نتیجه درد را کاهش می دهد.

التهاب بواسیر را کاهش می دهد: به دلیل داشتن عصاره های گل خرزهره و فندق جادوگر باعث کوچک شدن توده هموروئید و کاهش التهاب میشود.

آرام کننده: به دلیل داشتن روغن کبد ماهی و روغن جگر کوسه در این پماد برای کاهش سوزش و خارش مقعدی موثر است.

ترمیم سریع زخم شقاق: به دلیل اینکه حاوی روغن کبد کوسه می باشد، برای بهبود و ترمیم زخم مقعد به کار می رود.

باید توجه داشته باشید که میزان نتیجه دهی و اثربخشی پماد رکتول برای درمان بواسیر و شقاق در افراد مختلف متفاوت است. به همین دلیل حتماً پیش از استفاده خودسرانه از پماد یا هر داروی دیگری برای بیماری های مقعدی حتما به پزشک متخصص هموروئید و یا دکتر شقاق مراجعه کنید.

https://clinicdarman.com/%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%aa%d9%86%db%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b3%d8%a7%db%8c%d8%aa/%d9%be%d9%85%d8%a7%d8%af-%d8%b1%da%a9%d8%aa%d9%88%d9%84/

پماد کلوتریمازول برای عفونت واژن

 

کلوتریمازول واژینال برای درمان عفونت های قارچی واژن استفاده می شود. کلوتریمازول سوزش، خارش و ترشحات واژن را کاهش می دهد. این دارو یک ضد قارچ آزول است. با توقف رشد مخمر (قارچ) که باعث عفونت می شود، عمل می کند.

محصول کلوتریمازول واژینال به ۲ شکل (کرم یا قرص واژینال) عرضه می شود.

پماد کلوتریمازول واژینال فقط برای عفونت های قارچی واژن موثر است. ممکن است نوع دیگری از عفونت (مانند واژینوز باکتریال) داشته باشید و به داروی متفاوتی نیاز داشته باشید.
اگر تب، لرز، علائم شبیه آنفولانزا، درد معده،شکم، یا ترشحات بدبو از واژن دارید، از این دارو استفاده نکنید. کلوتریمازول واژینال برای درمان عفونت های قارچی واژن در بزرگسالان و کودکان ۱۲ سال و بالاتر استفاده می شود. کلوتریمازول در دسته ای از داروهای ضد قارچی به نام ایمیدازول قرار دارد.

نحوه استفاده پماد کلوتریمازول واژینال با اپلیکاتور

این محصول فقط برای استفاده واژینال می باشد. دارو را معمولاً یک بار در روز هنگام خواب به مدت ۱ تا ۷ شب طبق دستور زیر استفاده کنید:

  • اپلیکاتور همراه پماد کلوتریمازول واژینال را تا قسمت مشخص شده پر کنید.
  • به پشت بخوابید و پاهای خود را بالا بیاورید.
  • اپلیکاتور را وارد واژن کرده و پیستون را فشار دهید تا پماد وارد واژن شود.
  • در نهایت اپلیکاتور را بیرون بیاورید و اگر یکبار مصرف است آن را دور بیندازید یا اگر قابل استفاده مجدد است آن را بشویید.
  • برای جذب و اثر دهی بهتر دارو بهتر است این پماد را شب موقع خواب استفاده کنید و بعد از آن دیگر از جای خودتان بلند نشوید.

پماد کلوتریمازول برای خارش بیرونی واژن

اگر در اطراف و بیرون واژن (فرج) خارش یا سوزش دارید، این پماد را معمولاً یک یا دو بار در روز به مدت حداکثر ۷ روز روی ناحیه بمالید.

نحوه استفاده از پماد کلوتریمازول

  • این دارو فقط برای استعمال خارجی است. از طریق دهان مصرف نکنید. دستورالعمل های روی بسته بندی پماد را بخوانید.
  • دست های خود را قبل و بعد از استفاده بشویید.
  • در صورتی که برای درمان عفونت دست یا ناخن از پماد کلوتریمازول استفاده می کنید، دست ها را فقط قبل از استفاده بشویید.
  • یک لایه نازک از پماد را روی ناحیه آسیب دیده و مقدار کمی را روی ناحیه اطراف بمالید. به آرامی مالش دهید.
  • آن ناحیه را نپوشانید یا بانداژ نکنید، مگر اینکه پزشکتان دستور داده باشد.

قارچ شیتاکه برای زگیل تناسلی

 

قارچ شیتاکه چیست

AHCC عصاره ای است که در ژاپن از قارچ شیتاکه ساخته شده است. این عصاره به دلیل نقش آن در سیستم ایمنی، سرطان، بیماری کبد و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مورد مطالعه قرار گرفته است. ترکیب فعال مرتبط با هگزوز (AHCC) ممکن است با تنظیم سیستم ایمنی به محافظت در برابر عفونت و سرطان کمک کند.
AHCC از ریشه های قارچ های شفابخش گرفته شده است. دارای خواص آنتی اکسیدانی و تعدیل کننده سیستم ایمنی است و مسئول تقویت سیستم ایمنی افراد سالم و غیر سالم است.

شیتاکه قارچ خوراکی بومی آسیای شرقی است. آنها قهوه ای مایل به زرد تا قهوه ای تیره هستند و کلاهک هایی بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر رشد می کنند. حدود ۸۳ درصد شیتاکه در ژاپن کشت می شود می توانید آن را تازه، خشک شده یا در مکمل های غذایی مختلف پیدا کنید.

partoclinic

زگیل تناسلی چیست

زگیل تناسلی

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) جزو شایع ترین بیماری های مقاربتی منتقل شده می باشد. این ویروس عامل اصلی سرطان دهانه رحم در زنان است، با دو نوع HPV 16 و HPV 18 که حدود ۷۰ درصد از کل موارد را تشکیل می دهد.
زگیل تناسلی می تواند از طریق تعامل جنسی با واژن، مقعد، رابطه جنسی دهانی یا تماس دست منتقل شود. انتقال حتی می تواند از طریق افراد بدون زگیل یا علائم قابل مشاهده رخ دهد.

HPV همچنین عامل حدود ۹۵ درصد سرطان های مقعد، ۶۵ درصد سرطان های واژن، ۶۰ درصد سرطان های دهان و حلق، ۵۰ درصد سرطان های فرج و ۳۵ درصد از سرطان های آلت تناسلی است.

اگرچه واکسن زگیل تناسلی یا گارداسیل برای کمک به پیشگیری از ابتلای زنان وجود دارد، اما هنوز هیچ درمان موثری برای این ویروس وجود ندارد.

درمان زگیل تناسلی با قارچ شیتاکه

AHCC ماده ای است که توسط قارچ شیتاکه تولید می شود که به آن قارچ ژاپنی نیز می گویند و بومی آسیا است. ویروس ها توسط سیستم ایمنی سرکوب می شوند. مولکول های ایمنی مانند سلول های کشنده طبیعی، در از بین بردن این مهاجمان خارجی نقش دارند. یکی از راه‌های تقویت طبیعی عملکرد و تولید سیستم ایمنی، استفاده از قارچ‌های دارویی مثل شیتاکه است.

AHCC در حال حاضر به عنوان یک مکمل غذایی در دسترس است که به دلیل خواص تقویت کننده سیستم ایمنی مورد استقبال قرار گرفته است. این ترکیب ممکن است رشد و عملکرد سلول‌هایی را بهبود بخشد که عفونت‌ها را دفع می‌کنند و از رشد تومور جلوگیری می‌کنند. AHCC یک مکمل غذایی بدون عوارض جانبی و سایر مزایای تعدیل کننده سیستم ایمنی است.

نحوه مصرف قارچ شیتاکه برای زگیل تناسلی

نحوه مصرف قارچ شیتاکه برای زگیل تناسلی

به زنان ۳ گرم AHCC در روز با معده خالی به مدت شش ماه داده شد، ۶۳.۶ درصد از بیماران عفونت HPV خود را پس از شش ماه از بین برده بودند. چه مقدار AHCC برای HPV مصرف کنیم؟
۳ گرم در روز برای حداقل به مدت ۶ ماه باید روزانه مصرف شود.قارچ شیتاکه منبع قدرتمندی از بسیاری از مواد مغذی است و حتی حاوی بسیاری از اسیدهای آمینه مشابه گوشت است. سعی کنید قارچ شیتاکه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا ویتامین B5 و مس بیشتری دریافت کنید.
قارچ شیتاکه خشک و تازه در سیب زمینی سرخ کرده، سوپ، خورش و سایر غذاها استفاده می شود.

عوارض قرص شیتاکه

مصرف مکملی مانند AHCC ممکن است عوارض جانبی بالقوه ای داشته باشد. این عوارض جانبی ممکن است شایع و خفیف یا کمتر شایع و شدید باشند:

  • حالت تهوع
  • نفخ
  • خستگی
  • سوزش سردل
  • حساسیت آلرژیک

AHCC عوارض جانبی گزارش شده کمی دارد، اما می تواند با داروهای سرطان و سایر داروهایی که کبد تجزیه میکند تداخل داشته باشد.
مشخص نیست که آیا AHCC برای کودکان بی‌خطر است یا در دوران بارداری و شیردهی می توان استفاده کرد یا نه؟

برای درمان زگیل تناسلی قارچ شیتاکه بهتر است یا پاورفیت؟

مکمل پاورفیت مقدار بیشتری از عصاره قارچ شیتاکه را دارد اما در ترکیبات قرص شیتاکه علاوه بر عصاره این قارچ، از قارچ گانودرما هم استفاده شده است. پاورفیت بیشتر برای تقویت سیستم ایمنی استفاده می شود و شیتاکه برای پیشگیری از ایجاد زگیل و سرطان.

Sunday, September 8, 2024

آیا کیست مویی در خانه درمان می شود؟ {معرفی 5 راه خانگی برای تخلیه چرک سینوس}

 
چگونه می توان کیست مویی را در خانه درمان کرد؟
از آنجایی که روغن کرچک حاوی اسید ریسینولئیک است و اثرات ضد التهابی دارد، می تواند التهاب اطراف کیست را کاهش دهد. برای استفاده از آن برای این منظور، یک گلوله پنبه استریل را در کرچک گرم خیس کنید و سپس از آن برای مالش آرام ناحیه استفاده کنید. به مدت 20 تا 30 دقیقه و یا حتی یک شب بگذارید بماند.

کیست مویی چیست؟

کیست مویی کیسه ای پر از مو، پوست و مواد زائد است. معمولاً در دنبالچه و بالای باسن، درست بین شکاف، که دو لپ باسن را از هم جدا می کند، تشکیل می شود.

کیست مویی

هنگامی که مو داخل پوست گیر می کند، می توانید به کیست مویی مبتلا شوید. اصطکاک روی موهای رشد کرده در اثر نشستن یا مالیدن پوست را تحریک کرده و باعث تشکیل کیست می شود. گاهی اوقات، این کیست ها عفونی می شوند و یک غده چرکی به نام آبسه تشکیل می شود.

به نقل از سایت :www.healthline.com :

Pilonidal cysts are more common in men and people who sit for long periods of time, such as office workers are truck drivers. You’re also more likely to get one of these cysts if you have thick, stiff body hair.

کیست پیلونیدال در مردان و افرادی که برای مدت طولانی می نشینند، شایع تر است، مانند کارکنان اداری و یا راننده کامیون ها. همچنین در افرادی که موهای ضخیم و پرپشت دارند، شایع تر است.

https://www.healthline.com/health/pilonidal-cyst-home-treatment

برای درمان کیست مویی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر به این بیماری دردناک مبتلا شدید و به دنبال یک دکتر خوب برای کیست مویی هستید، اما نمی دانید که به کدام پزشک باید مراجعه کنید؟ حتما به این موارد توجه کنید:

برای تشخیص این بیماری می توانید به پزشک عمومی، دکتر پوست، جراح عمومی یا جراح گوارش مراجعه کنید. اما اگر از همان ابتدا به یک متخصص جراحی کیست مویی مراجعه کنید، کار شما آسان می شود.

زیرا به جز جراحی و لیزر روش دیگری برای درمان این بیماری وجود ندارد و در نهایت همه پزشکان شما را به یک دکتر جراح (عمومی، گوارش) ارجاع می دهند.

نقل قول شده از سایت clinicdarman.com

کیست مویی چگونه در خانه درمان می شود؟

تنها راه خلاص شدن از شر کیست مویی عمل جراحی و لیزر است. اما چند کار وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید تا درد و ناراحتی را کاهش دهید:

  • سعی کنید چند بار در روز از کمپرس گرم و مرطوب روی کیست استفاده کنید. گرما به بیرون کشیدن چرک کمک می کند و به کیست اجازه تخلیه می دهد و درد و خارش را تسکین می دهد.
  • ناحیه را در لگن آب گرم خیس کنید. می توانید حمام سیتز را امتحان کنید.
  • اگر کیست درد می کند، می توانید از یک ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن استفاده کنید.

درمان خانگی کیست مویی با مرهم سیاه

پماد سیاه یا روغن سیاه (Icthyol) پماد سیاه رنگی است که برای درمان عفونت های پوستی استفاده می شود و خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد.

بهتر است روزی دو تا سه بار یک لایه ضخیم از آن را روی پوست گذاشته و بعد از ۶ تا ۷ ساعت با آب و صابون ملایم بشویید. پماد سیاه کیست مویی به دلیل وجود زغال سنگ سیاه، روغن کرچک و روغن نارگیل باعث کاهش درد، خارش و سوزش می شود.

روغن درخت چای و درمان خانگی سینوس پیلونیدال

روغن درخت چای برای کیست مویی

روغن استخراج شده از درخت چای، دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است. این خواص می تواند التهاب را کاهش دهد و روند بهبود کیست مویی را تسهیل کند. چند قطره روغن درخت چای را با آب به نسبت 1:10 رقیق کنید و محلول حاصل را روی محل بمالید. بعد از 15 دقیقه محل را کاملا با آب ولرم بشویید و خوب خشک کنید.روزی 2 یا 3 بار از این درمان خانگی استفاده کنید.

درمان سینوس پیلونیدال با روغن کرچک

از آنجایی که روغن کرچک حاوی اسید ریسینولئیک است و اثرات ضد التهابی دارد، می تواند التهاب اطراف سینوس پیلونیدال را کاهش دهد.

روغن نارگیل برای درمان سینوس پیلونیدال

روغن نارگیل به دلیل اثرات ضد درد و ضد التهابی می تواند درد و التهاب ناشی از سینوس مویی را کاهش دهد. برای این منظور، نصف قاشق چایخوری روغن نارگیل ارگانیک را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و سپس آن ناحیه را برای چند ساعت باز بگذارید. 2 بار در روز تکرار کنید.

سرکه سیب برای درمان کیست پیلونیدال

اثرات ضد میکروبی سرکه سیب از عفونی شدن کیست پیلونیدال جلوگیری می کند و در نتیجه روند بهبودی را تسهیل می کند. برای استفاده از سرکه سیب به عنوان یک درمان خانگی برای سینوس مویی، آن را با آب رقیق کنید، یک گلوله پنبه استریل را در محلول حاصل خیس کنید و سپس آن را به آرامی روی ناحیه آسیب دیده فشار دهید. می توانید برای چند ساعت ناحیه مورد نظر را با بانداژ بپوشانید. سپس بانداژ را بردارید و محل را بشویید. این درمان را دو بار در روز تکرار کنید.

آیا می توان کیست مویی را فشار داد

کیست مویی ممکن است شبیه به یک جوش به نظر برسد و برخی را وسوسه کند که با انگشتان خود آن را بیرون بیاورند. اما بیرون زدن سینوس مویی مشکل را حل نمی کند. کیست‌ مویی علاوه بر چرک، با مو و سایر مواد زائد پر شده و شما نمی‌توانید با فشار دادن آن را از بین ببرید.

از آنجایی که محل کیست‌ مویی در جایی قرار دارد که دیدن آن را برایتان دشوار می کند، ممکن است با دستکاری کردن و فشار دادن آن، در معرض خطر عفونت و یا باقی ماندن جای زخم باشید.

روش های خانگی و گیاهی برای درمان کیست مویی نمی توانند به طور قطعی این وضعیت را درمان کنند. درمان های خانگی و طبیعی فقط به کاهش علائم و تسکین درد کمک می کند. تنها درمان قطعی سینوس مویی، تخلیه و برداشتن بافت آسیب دیده توسط جراح عمومی است.

درمان اصولی کیست مویی چیست؟

کیست مویی با یک روش ساده در کلینیک درمان می شود. پزشک با تزریق یک بی حس کننده موضعی، ناحیه را بی حس می کند. سپس از یک چاقوی جراحی برای ایجاد یک برش کوچک برای کمک به تخلیه چرک و بقایای کیست استفاده می کنند.

وقتی همه چیز از کیست برداشته شد، بسته به محل، زخم را با گاز استریل می‌بندند یا با بخیه می‌بندند. هنگام بهبودی، حتماً دستورالعمل‌های مراقبت از زخم را که توسط پزشکتان ارائه شده است، دنبال کنید.

گاهی اوقات، یک کیست پیلونیدال در همان ناحیه دوباره ظاهر می شود، حتی اگر اخیراً یک کیست تخلیه شده باشد. هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است برای برداشتن کل کیست، نه فقط محتویات داخلی، به یک روش جراحی گسترده تر نیاز داشته باشید.

چکار کنیم کیست مویی مجدد عود نکند؟

هنگامی که کیست پیلونیدال را با جراحی تخلیه کردید، چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر عود مجدد کیست انجام دهید:

سعی کنید از نشستن طولانی مدت خودداری کنید، که باعث فشار بر ناحیه ای می شود که کیست پیلونیدال در آن ایجاد می شود. اگر شغل شما مستلزم این است که بیشتر روز را بنشینید، سعی کنید هر ساعت چند دقیقه را به ایستادن و راه رفتن اختصاص دهید.

حمل وزن اضافی همچنین می تواند شما را مستعد ایجاد کیست مویی کند. سعی کنید ناحیه بین باسن خود را تا حد امکان تمیز و خشک نگه دارید. پوشیدن لباس زیر نخی و راحت می تواند به جلوگیری از جمع شدن عرق در آنجا کمک کند. علاوه بر این، موهایی که در نزدیکی بالای باسن رشد کرده اند را اصلاح کنید.

آیا کیست مویی خود به خود تخلیه می شود؟

بله، گاهی اوقات ممکن است کیست باز شود و خود به خود تخلیه شود. اگر به خودی خود تخلیه شد، حتماً اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید و برای پیشگیری از عفونت و اطمینان از اینکه کامل تخلیه شده باشد و چرکی زیر پوست تان باقی نمانده باشد به پزشک مراجعه کنید.

فیستول زایمان چیست و چرا ایجاد می شود

 فیستول زایمان چیست؟ سوراخی در کانال زایمان است که در اثر انسداد زایمان ایجاد می شود. تخمین زده می شود که بیش از 2 میلیون زن جوان با فیستول زایمان درمان نشده در آسیا و جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.

جراحی شکم یا لگن، از جمله سزارین و هیسترکتومی، زایمان طولانی و پارگی واژن در هنگام زایمان از علل فیستول واژن در بارداری می باشد.

در بیشتر موارد، جراحی برای بستن یا ترمیم فیستول رکتوواژینال مورد نیاز است. قبل از انجام عمل، پوست و سایر بافت های اطراف فیستول باید عاری از عفونت یا التهاب باشد. جراحی برای بستن فیستول ممکن است توسط یک جراح زنان، یک جراح کولورکتال یا هر دو به صورت تیمی انجام شود.

این وضعیت می تواند منجر به عوارض دیگری مانند عفونت، بیماری کلیوی، زخم و زخم دستگاه تناسلی، کم آبی بدن، درد، آسیب به بافت واژن و غیرممکن شدن یا دردناک شدن رابطه جنسی و ناباروری ثانویه شود.

فیستول چیست؟

فیستول یک اتصال غیر طبیعی (یک روزنه) بین دو عضو داخلی یا بین یک اندام داخلی و سطح بدن است. ممکن است ناشی از بیماری یا بدخیمی، پرتودرمانی، جراحی یا آسیب تروماتیک باشد. فیستول می تواند منجر به نشت مداوم غیرعادی محتویات یک عضو به اندام دیگر یا خارج از بدن شود.

به نقل از سایت کلینیک پایتخت

فیستول مقعدی (anal fistula) لوله یا مجرای بسیار کوچکی است که از کانال مقعد (آخرین قسمت راست روده) به پوست نزدیک دهانه مقعد منتهی می‌شود. بر اثر این بیماری مجرایی روی سطح پوست اطراف مقعد ایجاد می‌شود که معمولاً یک طرف دیگر این مجرا به روده بزرگ راه دارد.

فیستول زایمان چیست

سوراخی بین کانال زایمان و مثانه و/یا رکتوم است که در اثر زایمان طولانی و انسدادی بدون دسترسی به درمان پزشکی به موقع و با کیفیت بالا ایجاد می‌شود. زمانی که نوزاد متولد نشده نمی تواند از لگن عبور کند.

ممکن است کودک برای لگن بیش از حد بزرگ باشد یا در وضعیت نامناسبی دراز بکشد، یا ممکن است لگن بد شکل باشد یا به طور کامل رشد نکرده باشد.

این امر باعث نشت ادرار، مدفوع یا هر دو در زنان می شود و اغلب منجر به مشکلات مزمن پزشکی، افسردگی، انزوای اجتماعی می شود.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی www.who.int : 

Each year between 50 000 to 100 000 women worldwide are affected by obstetric fistula, an abnormal opening between a woman’s genital tract and her urinary tract or rectum. The development of obstetric fistula is directly linked to one of the major causes of maternal mortality: obstructed labour

سالانه بین 50,000 تا 100,000 زن در سراسر جهان تحت تاثیر فیستول زایمان قرار می‌گیرند. فیستول زایمان یک شکاف غیرطبیعی بین دستگاه تناسلی زن و دستگاه ادراری یا رکتوم او می باشد. ایجاد فیستول زایمان در زنان مستقیماً با یکی از علل اصلی مرگ و میر مادران مرتبط است: زایمان انسدادی.

https://www.who.int/news-room/facts-in-pictures/detail/10-facts-on-obstetric-fistula

زنانی که فیستول زایمان را تجربه می کنند از بی اختیاری مدام و مشکلات سلامتی رنج می برند. فیستول زایمان قابل پیشگیری است و تا حد زیادی می توان از آن اجتناب کرد.

فیستول زایمان چگونه اتفاق می افتد

زایمان انسدادی یکی از علت های فیستول زایمان در زنان می باشد. این انسداد می تواند خون رسانی به بافت های لگن زن را قطع کند. هنگامی که بافت مرده از بین می رود، یک سوراخ - به اصطلاح پزشکی - یک فیستول در کانال زایمان باقی می ماند.

به نقل از سایت unfpa.org : 

Tragically, there is a strong association between fistula and stillbirth, with research indicating that approximately 90 percent of women who develop obstetric fistula end up delivering a stillborn baby

به طور غم انگیز، ارتباط قوی بین فیستول و مرده زایی وجود دارد، تحقیقات نشان می دهد که تقریباً 90 درصد از زنانی که دچار فیستول زایمان می شوند، در نهایت یک نوزاد مرده به دنیا می آورند.

نقل قول شده از : https://www.unfpa.org/obstetric-fistula

 

فیستول زایمان در زنان در کشورهای صنعتی به دلیل دسترسی به درمان پزشکی به موقع و با کیفیت بالا، تقریباً از بین رفته است. اما این عارضه در میان فقیرترین و در حاشیه ترین زنان رخ می دهد، به ویژه آنهایی که دور از خدمات پزشکی زندگی می کنند. 

  • فرزندآوری و مادر شدن در سنین پایین در دختران نوجوان قبل از رشد کامل لگن
  • و همچنین بارداری دوقلو
  • وضعیت بریچ جنین (پوزیشن جنین در رحم که به جای سر، پایین تنه جنین پایین رحم است و با پا بیرون می آید)
  • سوء تغذیه و به طور کلی شرایط نامناسب سلامتی

از جمله عوامل فیزیولوژیکی هستند که در ایجاد انسداد در زایمان و فیستول نقش دارند. با این حال، هر زنی ممکن است زایمان انسدادی را تجربه کند، از جمله زنان مسن‌تری که قبلاً بچه‌دار شده‌اند.

عوارض فیستول زایمان در زنان چیست 

فیستول زایمان در زنان در صورت درمان نشدن می تواند باعث بی اختیاری مزمن شود و منجر به طیف وسیعی از بیماری های جسمی از جمله عفونت های مکرر، بیماری کلیوی، زخم های دردناک و ناباروری شود. 

ناتوانی در آمیزش جنسی به دلیل آسیب و زخم واژن و همچنین نامطبوع بودن روابط جنسی به دلیل نشت و بوی تند

صدمات جسمی همراه با درک نادرست در مورد علت فیستول اغلب منجر به انگ و تبعیض می شود که منجر به انزوای اجتماعی، آسیب های روانی و مسائل مربوط به سلامت روان می شود. 

درمان فیستول زایمان 

فیستول زایمان عمدتاً از طریق جراحی درمان می شود. هدف از جراحی ترمیم فیستول است که شامل بستن سوراخ بین واژن و دستگاه ادراری یا رکتوم است.

این جراحی شامل ترمیم بافت پاره شده و آسیب دیده است. روش جراحی به اندازه و محل فیستول بستگی دارد:

  • فیستول وزیکو واژینال (VVF)، بین مثانه و واژن. جراح سوراخ را ترمیم می کند و اغلب از بافت سایر قسمت های بدن استفاده می کند.
  • فیستول مجرای ادراری (UVF)، بین مجرای ادرار (خروجی مثانه) و واژن
  • فیستول رکتوواژینال (RVF)، بین رکتوم و واژن.  جراح سوراخ را ترمیم می کند و ممکن است از پیوند بافتی یا فلپ استفاده کند.
  • فیستول حالب واژینال، بین حالب (لوله های کلیه) و واژن.

در کشورهای توسعه‌یافته، برای زنی که این نوع زایمان انسدادی را دارد، سزارین انجام می‌شود، اما در کشورهای در حال توسعه ممکن است این امکان وجود نداشته باشد.

در نتیجه، فشار سر نوزاد برای مدت طولانی بر روی رگ های خونی تامین کننده بافت واژن، مثانه، مجرای ادرار و رکتوم، جریان اکسیژن را قطع می کند (ایسکمی) و منجر به مرگ بافت آسیب دیده (نکروز) می شود. سپس بافت مرده از بین می رود و سوراخی بین اندام های مجاور باقی می گذارد که فیستول نامیده می شود.گاهی اوقات که آسیب شدید است، ممکن است بیش از یک نوع فیستول به طور همزمان رخ دهد.

سوالات متداول

عوامل خطر فیستول زایمان چیست؟

فقر، سوء تغذیه، عدم آموزش، زایمان زودرس، زایمان در سنین پایین و فقدان مراقبت های بهداشتی

شایع ترین علت فیستول زایمان چیست؟

زایمان طولانی‌مدت یا انسداد شایع‌ترین علت فیستول زایمان است.

تفاوت فیستول و فیستول زایمان چیست؟

فیستول زایمان سوراخ غیرطبیعی در کانال زایمان است که منجر به نشت مزمن ادرار و یا مدفوع می شود. فیستول مامایی ناشی از زایمان انسدادی تا حد زیادی شایع‌ترین شکل فیستول تناسلی است.

https://ooma.org/%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%84-%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%B9%D9%84%D9%84-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86/